Harde cijfers

 

< vorig cijfer
29 September 2016
wearables

13% Nederlanders meet gezondheid of conditie

Door: Karine

Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid of conditie met behulp van een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10% aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft hier echter nog nooit gebruik van gemaakt. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie. Dit blijkt uit gegevens van het marktonderzoeksbureau GfK.

China koploper
Wereldwijd gezien meet 33% van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid of conditie en 18% laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie of gezondheid (45%). In Brazilië en de VS meet 29% van de bevolking hun gezondheid of conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%).

Jongeren meten meer zelf
Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid of conditie (beide 21%). De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15%. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid of conditie zelf meet. 

Bron: persbericht marktonderzoeksbureau GfK


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten