Harde cijfers

 

< vorig cijfer
06 July 2015
10% minder calorieën in frisdranken in 2020

10% minder calorieën in frisdranken in 2020

Het verlagen van het suikergehalte, suiker vervangen door zoetstoffen, meer reclame voor light dranken en kleinere verpakkingen. Dat zijn enkele acties waarmee de frisdrankenindustrie ervoor wil zorgen dat frisdranken in 2020 in Nederland 10% minder calorieën leveren dan in 2012.

Er zijn meer initiatieven. Onlangs maakte Jamie Oliver, de Britse televisiekok, bekend een frisdrankbelasting in te voeren in al zijn restaurants, waaronder het Amsterdamse Fifteen. Gezoete dranken zullen daar 14 eurocent duurder worden. De opbrengst van deze "kindergezondheidsbelasting" gaat naar een goed doel, dat kinderen meer leert over gezonde voeding. En IKEA vervangt in alle restaurants frisdrank door fruitwater met 50% minder suiker.

Bronnen: Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen, Daily Mail en IKEA


Corrie Bruinsma- Nijholt, dietist, 07 July 2015:
Jammer dat suiker wordt vervangen door zoetstof. Het is nog steeds niet duidelijk wat zoetstof in het lichaam met je doet. Ook wetenschappelijk gezien zijn hie nog steeds vraagtekens bij:
http://www.scientificamerican.com/article/artificial-sweeteners-may-change-our-gut-bacteria-in-dangerous-ways/
en het volgende artikel
http://nos.nl/artikel/699858-zoetstof-leidt-eerder-tot-diabetes.html
Kortom laat ons zelf de keus maken en en gebruik de dietist om een gezond eetpatroon te krijgen. Vaak is het een geheel aan verkeerde eet- en leefgewoontes waarom iemand overgewicht heeft.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten