Eiwit centraal op vernieuwde menukaart Gelderse Vallei

Sinds half april staat het belang van de keuze voor eiwitrijke producten centraal op de vernieuwde menukaart in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Op de nieuwe menukaart staan deze “eiwittoppers” met een duimpje aangegeven. Voorbeelden zijn kwark en gerookte zalm. Zo kunnen patiënten heel snel zien welke producten veel eiwit bevatten en kiezen voor een gezonde voeding die helpt bij ziekte en herstel.

Ziekenhuis Gelderse Vallei staat bekend als voedingsziekenhuis en werkt nauw samen met de Wageningen Universiteit, in de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Eind 2012 startte het als eerste ziekenhuis in Nederland met het maaltijdserviceconcept At Your Request.

Bron: Gelderse Vallei

Gepubliceerd op 28 april 2014

Door Reina van Bruggen

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.