Document Nederland: Ons dagelijks brood

Documentairefotograaf Henk Wildschut bracht in opdracht een jaar lang de Nederlandse voedselproductie in beeld. Hij bezocht diverse producenten in Nederland: van grootschalige varkenshouderijen en kippenboerderijen, tot een zaadveredelingsbedrijf en diverse laboratoria. De beelden staan mijlenver van het romantische beeld dat vele consumenten toch nog koesteren. De grootschaligheid wordt vaak als “ongewenst” gezien, maar leidt volgens Wildschut ook tot betere controle, innovatie en energiebesparing.

De foto’s zijn tot en met 7 januari te bewonderen in het Rijksmuseum. Bij de tentoonstelling hoort het boek “Voedsel” met daarin de foto’s van de tentoonstelling op een heel bijzondere manier gerubriceerd en toegelicht. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse voedselindustrie boeiend om te bekijken en te lezen.

Voedsel, Henk Wildschut, Post Editions, ISBN 9789460830723, 144 pagina’s € 35,00. Te bestellen en in te kijken op de website van de fotograaf

Gepubliceerd op 28 oktober 2013

Door Nieuws voor diëtisten

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.