Column

 

< vorige column
12 August 2015

Verbeter jezelf! In slechts 5 stappen!


Wat doe je als je op een hagelwit strand ligt, onder een palmboom en met zicht op een diepblauwe zee? Juist: dan evalueer je het afgelopen jaar en maak je plannen voor het komende jaar. Tenminste, dat doe ik. Op zo’n zonnig strand mijmer ik over hoe mijn leven beter, gezonder, efficiënter, rustiger en uitdagender kan worden (ja ja, die twee laatste botsen). Ik denk ook na over mijn werk. Haal ik er nog genoeg energie uit, heb ik voldoende inspiratie, kan ik ook anderen stimuleren met mijn teksten? Heb ik nog wensen? Moet ik iets nieuws leren?

Na de vakantie ben ik opgeladen en heb ik een stappenplan klaar.

Doe jij dat ook? Of denk je aan… niets, als je op een hagelwit strand ligt, onder een palmboom en met zicht op een diepblauwe zee?

Groot gelijk. Maar geen nood. Ik maakte ook voor jullie alvast een stappenplan, toen ik toch lekker bezig was. Volg het stappenplan en word een betere diëtist!

1.    Registreer. Na de vakantie maak je een eenvoudig Excelbestandje (eh.. bestaat dat wel?) en ga je je resultaten bijhouden van de verschillende behandelingen die je aanbiedt, bij verschillende aandoeningen.

2.    Evalueer. Aan het eind van het jaar heb je dankzij dat Exceltabelletje zelf meer inzicht in het effect van je werk, kun je je verwijzers een mooi verslag sturen en is er misschien zélfs voldoende input voor een kleinschalig onderzoek.

3.    Probeer. Misschien hanteer je al jaren dezelfde methode in je consulten. Gooi het eens over een andere boeg. Het maakt niet uit: ga kooklessen geven, focus op mindful eten, geef je cliënten een paleodieet of het FODMAPdieet. Probeer het uit! (en volg dan wel weer stap 1 en 2, zodat je weet of het werkt).

4.    Leer. Als je niet goed bent in kooklessen, Excel, mindful eten, het paleodieet of fodmappen, ga het dan leren. Of leer nieuwe vaardigheden, zoals omgaan met social media, onderhandelen, statistiek of schrijven.

5.    Inspireer. Het is superleuk om jouw (nieuwe) kennis over te dragen op anderen, en dan niet alleen je cliënten. Neem een stagiair! Of richt een intervisieclub op met collega’s in de buurt.

Zo simpel is het, mensen. Weet er iemand trouwens nog een goede Excelcursus?

   


Suzanne van der Plas, Stagecoordinator HvA, 07 September 2015:
Plan Do Check Act! Goede ideeën Karine!
Wat betreft punt 5: de werving voor de volgende periode feb - juni is weer gestart, dus kom maar op met de stageplaatsen! :-)
s.e.van.der.plas@hva.nl
Netty van Kaathoven, dietiste & coach, 18 August 2015:
Zojuist een Excelbestandje gemaakt. Goed idee Karin!

Voor wie zich wil trainen in Mindful eten: op 30 sept geef ik in Den Bosch een training voor dietisten. Met elementen uit mindfulness, NLP en ACT en op basis van de nodige praktijkervaring. Er is nog plaats voor een of twee personen.
Voor meer info: www.dietistegemert.nl
Netty van Kaathoven

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten