Column

 

< vorige column
10 April 2016
Door: Karine

Power, passie en… de pers


Karine Hoenderdos

Wauw! Maar liefst 20% van de 1.100 deelnemers van de NVD Diëtistendagen 2016 hield zelf een presentatie voor hun collega’s. Dat zorgde voor een programma met ruim 200 lezingen in 2 dagen. Alleen al de titels geven een prachtig beeld van de diversiteit van het beroep. Een greepje uit het aanbod: eosinofiele oesophagitis, bio-impedantie, het ketogeen dieet, FODMAP, dunnedarm transplantatie, het jojo-effect, ondernemen, bariatrie, emotie-eten en diabetes gravidarum.

Als 1 op de 5 diëtisten een verhaal kan houden voor collega’s, waarom zien we dat dan zo weinig terug in de buitenwereld? In de landelijke pers, op televisie, de radio of op het internet? In het jubileumnummer van het Nederlands Tijdschrift voor Diëtisten werd Ellen van der Heijden geïnterviewd. Ze was jarenlang communicatie-medewerker van de beroepsvereniging én ze is organisator van de Diëtistendagen. Ze zei: 'Mijn droom is dat talkshows op tv de diëtist als vanzelfsprekende deskundige weten te vinden'.

Deze droom van Ellen is haalbaar. De deskundigen en interessante verhalen zijn er, dat is nu wel bewezen. Het lef is er ook, anders ga je daar niet staan op die Diëtistendagen. We hebben nog één stap nodig: naar buiten treden!

Hoe mooi zou het zijn als de pers bij vragen over voeding nu eens níet zou bellen met het geijkte trio van de hoogleraren Seidell, Kok en Katan! Hoe fijn zou het zijn als de pers een database had van pittige, goedgebekte, deskundige, gespecialiseerde diëtisten met power en passie, die ze altijd kunnen bellen voor een leuke quote, een diepte-interview of een afgewogen oordeel!

Mijn eigen presentatie tijdens de Diëtistendagen had de titel: ”De pers en de diëtist: tips voor een liefdevolle relatie”. Ik gaf 10 tips hoe je de pers kunt halen en hoe je zorgt dat je precies het juiste verhaal voor het voetlicht krijgt. Ik eindigde mijn presentatie met een oproep, die ik hier graag herhaal. Ben je een diëtist met een goed verhaal en vind je het leuk om in de spotlights te staan? Meld je aan! Stuur een mail naar karine@scriptum-site.nl, met je gegevens, werkplek en specialisatie. Misschien kunnen we wel een mediatraining organiseren (in samenwerking met de NVD?). Dan is er straks een database van diëtisten die de pers wel willen halen. En kijk, dán komen we er wel. Seidell, Katan en Kok: wees gewaarschuwd!


Sophie Luderer, diëtist, 12 April 2016:
Mijn mail is al naar je onderweg, Karine! Nou hoef ik niet zo nodig zelf in die spotlights, maar ik breng wel heel graag mijn vakgebied, met specialisatie nierziekten en inzetten van ehealth, onder de aandacht. Dankzij de tips & tricks die je ons tijdens de Diëtistendagen gaf, kan ik hier met nóg meer power en passie over vertellen (al hou ik me altijd aanbevolen voor extra mediatraining en lipstickadvies ;-). Hopelijk ontstaat er een goed gevulde database!
Suzan De bruijn, Diëtist en docent, 11 April 2016:
Hoi karine, goed verhaal! (Ik kon helaas niet naar je workshop komen, omdat ik zelf stond te presenteren @de nvdd) Ik ben t helemaal met je eens!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten