Column

 

< vorige column
16 May 2016
Door: Karine

Maak je cliënten beter!


Karine Hoenderdos

Anderhalf jaar geleden schreef ik de column: ‘Diabetes type 2: het tij gaat keren’. Het was een hartstochtelijk pleidooi om de zorg voor mensen met diabetes type 2 te verbeteren en om hun complicaties te verminderen. Bovendien was het een oproep voor diëtisten om hun grote en onmisbare plek in de behandeling van deze patiëntengroep op te eisen.

We zijn anderhalf jaar verder en weet je?

Volgens mij gaat het lukken.

Het “zoemt” namelijk rond, bij artsen, patiënten en in de media: je kunt diabetes type 2 omkeren. Er komt steeds meer onderzoek, er zijn steeds meer veelbelovende resultaten en diëtisten merken dagelijks in hun praktijk wat een goede resultaten ze kunnen boeken. Het is een stroming die niet meer tot stilstand komt.

Samen met internist prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC schreef ik het boek "Diabetes type 2? Maak jezelf beter". Het boek verschijnt op 3 juni, het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de Diabetesvereniging Nederland en de vereniging Arts & Voeding, tijdens het vijfde congres Arts & Voeding.

Het is een super-praktisch boek voor mensen met diabetes type 2. Maar het is ook zo geschreven dat jij, als diëtist, de patiënt kunt begeleiden met dit boek als hulpmiddel. Hanno en ik hebben dit boek geschreven vanuit de wens dat iedere patiënt met diabetes type 2 de kans krijgt om zélf het heft in handen te nemen en zichzelf beter te maken. Zonder loze beloftes. Genezen is niet mogelijk, altijd zal de gevoeligheid voor diabetes blijven bestaan, en leefstijl veranderen is heus niet altijd gemakkelijk. Maar er is zoveel winst te behalen! Een leven met minder of geen medicijnen en complicaties, mét volop energie én lekker eten. Dat is ons streven. Gebruik ons boek en doe er je voordeel mee. Maak je cliënten beter!


Harriet Verkoelen, Dietist, DVK, 23 May 2016:
Mooie aanvulling op mijn boek: ''Afvallen met de Wet van Harriet. Koolhydraatbeperkt werkt!' Ook informatie hoe de medicatie juist weer afgebouwd moet worden en welke signalen er zijn als dat niet snel genoeg gaat. Inmiddels heb ik zo'n 600 collega dietisten, DVK's en POH's bijgeschoold want tot nu toe leert niemand het in zijn medische opleiding.
Samenwerking is noodzakelijk maar we kunnen inderdaad het tij keren.
Frauke Thomsen, diëtiste, 23 May 2016:
Ik heb het boek als aanschafverzoek in de bieb Gelderland ingediend! Dan mogen er meteen meer mensen baat bij hebben.
Marlies van Dooren, gewichtsconsulente en vrouwencoach, 19 May 2016:
Nog beter: werk preventief! Ik heb al heel wat mensen behoed voor de (insuline)spuit :)
Kitty De Ridder, Verzorgende niveau 3, 18 May 2016:
Fantastisch...ik ga dat boek zeker aanschaffen. Ik heb als voedingsassistent nauw samen gewerkt met de diëtiste, maar doe nu de opleiding verzorgende IG niveau drie.
Aja Arnou, Natuurgeneeskundige en voedingsdeskundige, 18 May 2016:
Ik ben dan wel geen diëtiste, maar wel natuurgeneeskundige en voedingsdeskundige èn ik ben super blij dat dit boek er is.
In mijn praktijk merk ik ook dat verandering in leefstijl en voeding er toe doen bij diabetes 2.
Ellen Kant, VLIJMEN, 17 May 2016:
Ik ook :-)
muriel langedijk, dietist, 17 May 2016:
ben benieuwd!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten