Column

 

< vorige column
14 March 2016
Door: Karine

De diëtist en de appel


stockfoto van dietist

Wij van Nieuws voor diëtisten hebben een abonnement op een stockfotowebsite. We kunnen dus alle foto’s zoeken die we willen. Schattige jonge varkentjes, kankercellen, mooie fitte vrouwen, groene smoothies, sondevoeding, sixpacks, een verliefd stelletje bij zonsondergang op een palmenstrand, patiënten in een ziekenhuisbed: álles is er.

Behalve dan… de diëtist.

Er bestaan namelijk geen normale of leuke foto’s van onze beroepsgroep. Toppunt was wel deze foto die ik laatst vond. Een diëtist die met een stethoscoop naar de hartslag van een appel luistert? Doe even normaal, Mr. Stockfoto!

Met die appel heb ik trouwens nog wel een appeltje te schillen. Want het is zo’n groene, harde, zure appel. Zo’n appel die eigenlijk helemaal niet lekker is, maar die vanwege de felgroene kleur altijd op de foto mag. Zo’n appel zou je als diëtist toch niet willen aanbevelen? Maar dat gebeurt juist wel. Let maar eens op: er zijn heel veel diëtistenpraktijken die een appel in hun logo hebben. En vaak dan diezelfde groene, harde Granny Smith. Ik snap het, want een appel is fris en fruitig en toch gezond. Best een imago dat je als diëtist zou willen hebben.

Maar toch. Bij een appel denk ik ook aan Sneeuwwitje. Die een hap nam van een appel, die zich verslikte en die toen een eeuw lang in die glazen kist moest gaan liggen. Totdat ein-de-lijk die prins eens langs kwam op zijn paard. Als je de diëtist even doorvertaalt naar Sneeuwwitje, en de prins dan naar de arts, dan krijg je toch een beetje pre-feministische gedachten bij die appel. Tenminste, ik dan.

Ik wil méér dan de diëtist en de appel. Ik wil nieuwe stockfoto’s, bijvoorbeeld van een diëtist aan een ziekenhuisbed. Een diëtist in overleg met arts en verpleegkundigen. Een diëtist die een groepscursus geeft. Een dietist die kookt. Foto’s die ons imago, van veelzijdige kundige professionals écht goed weergeven.

Wat zijn jullie wensen? Dan geef ik het even door aan Mrs. Stockfoto. Zij regelt dat wel.


Denise Homan, Diëtist, 20 March 2016:
Super grappig, ik ben het helemaal met je eens!
Els Pronk, voedingsdeskundige- kinderdietist verstandelijk gehandicapten, 20 March 2016:
Helemaal mee eens , Karine.
Mijn motto is "eten met plezier", om dat te onderstrepen ben ik onlangs al onze managers langs gegaan met gebak........ook een leuk logo ?
Je haalt meteen dat nare beeld van de dietist met het vingertje in een klap onderuit ....!!!!! Els
Stephanie Hempel, diëtist, 16 March 2016:
Een appel vind ik inderdaad ook weinig origineel. Zeker als de 'hartslag' ervan gemeten wordt?? Een sportende diëtist? Of gewoon een vrolijke foto van jezelf zodat het standaard beeld van strenge oude dame die met groenten en fruit loopt te zwaaien eens uit de wereld geholpen wordt.
Monique de Man, dietist, 16 March 2016:
haha ja die harde groene (buitenlandse) appel. Op mijn website: vooral groenten! en een foto van mijzelf buiten. En een stockfoto's van een jongetje op de fiets dat in een rode appel bijt. Op de foto van mijzelf krijg ik leuke reacties
Jessica Zwartjes, tuinder en diëtist, 15 March 2016:
Wat te denken van een diëtist met de voeten in de klei staat terwijl ze/ hij aan middelbare scholieren (in kookschort) laat zien hoe de prei groeit. Of hoe ze samen oogsten en er een lekkere gezonde maaltijd mee bereiden!
Korrie Vrolijk, dïëtist, 15 March 2016:
In ons ziekenhuis(Isala Zwolle)lopen wij als diëtisten wél in een doktersjas, voor ons dus geen vreemd beeld.
Sylvia Bosma, dietist, 15 March 2016:
Smaken verschillen. Gelukkig houden we niet allemaal van appels.
Suzanne Blom, Dietist, 15 March 2016:
Helemaal gelijk Karine. Op mijn website geen groene appel, geen centimeter en geen weegschaal te bekennen. Dat bevestigt m.i. het onprofessionele imago dat wij alleen maar "een goed figuur bewaken".
Martine Ridderhof, diëtist, 15 March 2016:
En toch krijg ik super veel complimenten op mijn logo en profielfoto met appel en bloedsinaasappel :) sinds kort ook mijn auto laten bestickeren met mijn logo en iedereen vindt het mooi en fris!
Op facebookpagina's van collega diëtisten zie ik trouwens veel leuke foto's voorbij komen, in de supermarkt, op een ladysnight of tijdens een voorlichting..
Joyce Coumans, diëtist, 15 March 2016:
Het is inderdaad heel lastig om een goede foto te vinden. Mijn foto op mijn website en logo is ook niet goed (dame met centimeter om de taille). Ik zoek nog naar een nieuwe goede niet stereotype foto. Ik zit te denken aan groenten, noten, of in een keuken. Lekker variëren, niet standaardiseren. En geen dame in een doktersjas! Maar met bijv een kookschort.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten