Citaat

 

< vorig citaat
16 May 2016
Prof.dr. Cees Vermeer

‘De schade van een vitamine K-tekort is vergelijkbaar met het roken van 2 pakjes sigaretten’

Aldus prof.dr. Cees Vermeer van Universiteit Maastricht.

Deze uitspraak deed prof. Vermeer op 2 mei in diverse media, waaronder RTL nieuws. Volgens Vermeer krijgt 40% van de bevolking te weinig vitamine K binnen voor het optimaal vervullen van de rol bij de bloedvaten. Aanleiding was de introductie van een nieuw apparaatje, dat geklemd om de vingertop het vitamine K-gehalte meet. Dit apparaat is ontwikkeld door VitaK Innovation in Life Science, waar Vermeer wetenschappelijk directeur (CSO) is.

Kritiek

Het Vitamine Informatie Bureau vindt de vergelijking dat een vitamine K-tekort net zo veel risico’s voor hartproblemen veroorzaakt als het roken van twee pakjes sigaretten per dag buiten proporties. Bovendien is niet duidelijk op welk onderzoek de gemelde tekorten gebaseerd zijn. Volgens het RIVM lijkt de inname van vitamine K voldoende voor de bevolking.


Karen Rosalyn Schriet, Voedingskundige, 20 May 2017:
Gaat toch meest om mineralen silicium echter ook vitamines welke niet meet alleen in ons voedsel aanwezig is! Anti rook pro K 2. Elje roket vit c klimaat Nl vit d B6 echter B12 magnesium en calcium errug essentiee Take Care Karen.
Anthon de Bont, orthomoleculair voedingskundige, 17 May 2016:
Vitamine K2 is niet alleen goed voor botten en bloedvaten, maar ook als kankerpreventivum.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten