• Buik blij, jij blij

Buik blij, jij blij

Altijd leuk als diëtisten zich specialiseren en écht goed worden in een onderwerp. Zoals Sigrid van der Marel, die een expert is op het gebied van darmklachten en het FODMAP-dieet. Ze schreef er een boek over: Buik blij, jij blij. Van der Marel ontwikkelde een eigen methode: SMILE.

Ervaringen uit de praktijk

SMILE bestaat uit 5 stappen: Stress, Medicijnen, Immuunsysteem, Leefstijl en Eliminatiedieet. Elke stap wordt duidelijk uitgelegd en er zijn veel verhalen en ervaringen van patiënten. Uit die ervaringen blijkt dat darmklachten de kwaliteit van leven zeer heftig kunnen beïnvloeden én dat het soms een lange zoektocht is voordat de klachten verminderen. Voor iedereen met buikklachten is dit een superhandig boek, voor diëtisten een compleet naslagwerk.

Minimaal register

Wel een puntje van kritiek: de structuur van het boek is niet altijd even helder en daarbij is dan ook nog het trefwoordenregister erg minimaal. Het zou mooi zijn als dat in een volgende druk wordt uitgebreid, zodat je kunt opzoeken hoe het ook alweer zat met bijvoorbeeld stress, opgeblazen buik, gefermenteerde producten, sorbitol en appels. 

Buik blij, jij blij. In 5 stappen van je buikpijn af! Sigrid van der Marel, Big Business Publishers, ISBN 97894917557501, 176 pagina’s, 22,50

Door |2018-03-01T12:18:09+00:002 juli 2017|boeken, nieuws|