• Jaap Seidell
  • Zoutgehalte voedingsmiddelen slechts 11% gedaald in 6 jaar
  • top 10 meest gelezen artikelen nieuws voor diëtisten 2017
  • Nu afvallen & nooit meer aankomen
  • Spiermassa voorspelt herstellend vermogen van patiënt
 
 
 
 

 

Nieuws voor diëtisten op Twitter
 
 
 

 

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid
 
 
 

 

09 October 2017 Natascha Smoltsak

‘De griepprik is hét moment om ondervoeding op te sporen’

Als ouderen en zieken worden opgeroepen voor een griepprik in de huisartsenpraktijk, dan is dat een uitgelezen kans voor de diëtist om daarbij aanwezig te zijn. De Amsterdamse diëtist Natascha Smoltsak gaat begin november in een...lees verder...


Meest gelezen

30 October 2017 Karine Hoenderdos is diëtist en redacteur van Nieuws voor diëtisten. Ze schreef onder andere de boeken PuurGezond, slank in 8 stappen, Eet meer!, Diabetes type 2? Maak jezelf beter en Diabetes type 2? Het kookboek.

Even met het vliegtuig naar de Schulp

We leven niet alleen in een obesogene maatschappij, we leven ook in een overprikkelde maatschappij. Het gaat maar door. Nou ja, beter gezegd, ik ga maar door en door en door. Met deadlines, met Facebook, e-mail, groepen op...lees verder...


 
 

 

 
 
 
 
Taskforce

‘Aandacht voor eten, samen eten en samen koken is niet alleen veel gezonder, maar is ook veel gezelliger. Dat alles heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen.’ Dat zei staatssecretaris Van Rijn (VWS) bij de...Lees verder en reageer.

 

 

 
 

 

29 November 2017 Hoe overleef je?

Hoe overleef je?

Wetenschappelijk voedingsonderzoek toegankelijk maken en daarmee duidelijk maken hoe belangrijk goede voeding is. Dat is de missie van arts Michael Greger, die het boek “Hoe overleef je” (Amerikaanse titel: How not to die)...lees verder...


 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten