Boeken
Recensies van boeken over gezondheid, ziekte en alle andere aspecten van de beroepsuitoefening.
Handboek voeding bij kanker nu ook digitaal
De derde, geheel herziene editie van “Handboek voeding bij kanker” uit 2022 is nu ook digitaal beschikbaar. Bij ieder boek zit een persoonlijke activeringscode om het boek ook online te kunnen raadplegen. En mensen die [...]
Recensie: Gedragsverandering vanuit Positieve Gezondheid
In het boek “Gedragsverandering vanuit Positieve Gezondheid” geven de auteurs (toekomstige) professionals in zorg en welzijn meer inzicht hoe “Positieve Gezondheid” ingebed kan worden in hun werk. Dit (studie)boek geeft vooral aanknopingspunten welke factoren van [...]
Recensie: Glucoserevolutie
Auteur Jessie Inchauspé experimenteerde zelf met een permanente glucosemonitor en schreef een boek over haar bevindingen. Ze claimt dat het stabiel houden van de bloedglucosewaarden helpt tegen tal van gezondheidsklachten en dat het helpt beschermen [...]
Recensie: Burn Baby Burn
In dit lekker leesbare boek introduceert gezondheidswetenschapper Maaike de Vries de “Metabole Methode”, een manier van eten waarbij de stofwisseling optimaal gestimuleerd wordt en het gemakkelijker is om af te vallen. Metabole Methode Is dit [...]
Recensie: Dit is geen dieetboek
Van keto tot vegan en van intermittent fasting tot de Schijf van Vijf: journalist en programmamaker Teun van de Keuken (bekend van het televisieprogramma “Keuringsdienst van Waarde”) probeerde in 1,5 jaar tijd 7 populaire eetpatronen. [...]
Recensie: De darm-breinconnectie
De relatie tussen darmen en brein is fascinerend. Denk maar aan de interactie tussen het humeur, de eetlust, veel ziekten en het immuunsysteem. In het boek “De darm-breinconnectie” worden helaas te veel onderwerpen besproken, waardoor [...]
Boeken top 3 van 2021
Als redactie lezen we heel wat boeken. Als er een interessant boek bij zit, schrijven we er een recensie over of laten diëtisten uit het werkveld er een recensie over schijven. In totaal hebben we [...]
Recensie: Werkboek Stop met lijnen
Ken je het boek “Eten in aandacht” van diëtist Netty van Kaathoven? Sinds kort is er ook een bijbehorend werkboek beschikbaar: “Stop met lijnen en ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf”. Dit werkboek staat vol [...]
Recensie: Porties in zicht
Diëtist Jasmin Ghorbanian en grafisch ontwerper Linda Hirzmann hebben samen het boek “Porties in zicht” gemaakt. De titel maakt zijn belofte waar: aan de hand van heel veel foto’s worden porties van voedingsmiddelen en gerechten [...]
Recensie: Van vonk naar vlam
In 2011 werd Voeding Leeft opgericht, met het idee dat een gezonde leefstijl niet alleen helpt om ziekten te voorkomen, maar óók om ziekten te helpen genezen. Die gedachte was 10 jaar geleden echt nog [...]
‘Ook een diëtist kan impact hebben op het voedselsysteem’
Prof. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam schreef samen met universitair docent kinderobesitas Jutka Halberstadt het zeer lezenswaardige boek “Andere kost”, een pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Seidell [...]
Recensie: Het handboek na je maagverkleining
Nieuws voor diëtisten vroeg Monique Benhaddou om een recensie te schrijven over “Het handboek na je maagverkleining” van Marie-josee Koks. Benhaddou is diëtist, gespecialiseerd in bariatrie met een eigen praktijk in Amersfoort. Ze vindt dat [...]