Arts en diëtist meest betrouwbare bron voor gezonde voeding

Als het gaat om gezonde voeding, vindt 95% van de consumenten informatie van artsen betrouwbaar en 93% informatie van diëtisten. Toch gaat slechts 9% van de mensen te rade bij een diëtist. En ook artsen weten slechts 9% van de mensen te bereiken met informatie over gezonde voeding. Dit blijkt uit het representatief onderzoek “Voedseltrends”, uitgevoerd onder 1.063 volwassenen door marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van de NVVL.

Van de volwassenen zijn 3 op de 4 regelmatig op zoek naar informatie over gezonde voeding. Het internet is de meest gebruikte bron, gevolgd door verpakkingen van voedingsmiddelen en de mening van familieleden of vrienden. Voorlichtingsinstanties worden door slechts 15% als bron gebruikt, terwijl 90% ze wel als een betrouwbare bron ziet.

Wat voedingsconcepten betreft is het Sonja Bakker dieet het meest bekend, op de voet gevolgd door de Schijf van Vijf en het glutenvrij dieet. Ook een veganistisch voeding en het Atkins dieet hebben een hoge naamsbekendheid. Opvallend genoeg is het Dr. Frank dieet slechts bij de helft van de Nederlanders bekend. De Voedselzandloper scoort slechts 37% naamsbekendheid, net iets meer dan het paleo- of oerdieet (30%) en PuurGezond (26%).  

Naamsbekendheid voedingsconcepten

1.    Sonja Bakker dieet (97%)
2.    Schijf van Vijf (93%)
3.    Glutenvrij dieet (90%)
4.    Veganistisch (79%)
5.    Atkins dieet (74%)
6.    Sapkuur dieet (72%)
7.    Vegetarisch/flexitarisch (71%)
8.    Superfoods (70%)
9.    Broodvrij dieet (67%)
10. Raw food dieet (53%)
11. Dr. Frank dieet (51%)
12. Detox dieet (45%)
13. Voedselzandloper (37%)
14. Paleo- of Oerdieet (30%)
15. PuurGezond (26%)

Bron: NVVL

Gepubliceerd op 20 mei 2015

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.