APPAUS!

 

< vorig APPLAUS!
04 January 2016

Ageeth Hofsteenge gepromoveerd op 17 december 2015


Ageeth Hofsteenge gepromoveerd op 17 december 2015

Diëtist-onderzoeker Ageeth Hofsteenge is op 17 december gepromoveerd aan de Vrije Univesiteit medisch centrum. Ze deed onderzoek naar de effectiviteit van het groepsprogramma Go4it. Dit groepsprogramma voor tieners met obesitas richt zich op bewustwording, het verbeteren van zelfbeeld en eet- en beweeggedrag. Haar proefschrift is getiteld: "Go4it. The effectiveness of a multidisciplinary group treatment for outpatient obese adolescents"

Uit het onderzoek van Hofsteenge blijkt dat tieners die deelnamen aan Go4it meer afvallen dan tieners die werden doorverwezen naar een diëtist bij hen in de buurt. Go4it zal in de toekomst nog beter afgestemd moeten worden op tieners met een niet-westerse achtergrond. Dat kan het programma volgens de promovenda nog succesvoller maken.

Bron: VUmc


Reina van Bruggen, redacteur Nieuws+voor+diëtisten, 06 January 2016:
@ Margje: dank voor je reactie. Het gaat in dit bericht natuurlijk om een collega in de schijnwerpers te zetten en niet om een uitgebreide bespreking van het onderzoek dat ze heeft gedaan. Vandaar dat we er voor hebben gekozen Go4it summier te bespreken. Geïnteresseerden kunnen doorklikken en het proefschrift lezen.
Margje Vlasveld, dietist, 06 January 2016:
En natuurlijk gefeliceert Ageeth!
Margje Vlasveld, dietist, 06 January 2016:
Dit bericht had beter omschreven kunnen worden.
Het groepsprogramma Go4it is een programma waarin een (kinder)arts samenwerkt met een diëtist en een psycholoog. De uitkomst dat dit beter werkt dan een behandeling door een diëtist alleen is niet zo raar, maar een wetenschappelijk bewijs in de strijd tegen obesitas leidt hopelijk tot een actiever beleid in deze want er is nog veel te doen, zo blijkt uit dit onderzoek.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten