HvA-lector Peter Weijs genomineerd voor Impact Award

Peter Weijs, lector Gewichtsmanagement aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), is genomineerd voor de Impact Award. Deze prijs wordt uitgereikt in het kader van de Amsterdam Science & Innovation Award. Het is een nieuwe prijs voor een gevestigde onderzoeker die een wezenlijke bijdrage aan de maatschappij heeft geleverd.

Leefstijl

Peter Weijs is sinds 2009 lector aan de HvA. Zijn onderzoek richt zich op het stimuleren van een gezonde leefstijl van diverse doelgroepen, zoals ouderen, peuters en ziekenhuispatiënten. Het aantal projecten dat onder zijn verantwoordelijkheid is gestart en volbracht is indrukwekkend. Een recent voorbeeld is ProMio, een voedings- en beweegprogramma voor oudere migranten, bij wie obesitas en diabetes type 2 vaker voorkomen dan bij andere ouderen. Het PROBE-project, waarbij het doel was om ouderen met diabetes met behulp van een eiwitrijk dieet en een bewegingsprogramma te laten afvallen, wordt binnenkort afgerond.

Onderzoekslab

Het lectoraat Gewichtsmanagement beschikt over een eigen onderzoekslab, het Amsterdam Nutritional Assessment Center (ANAC), waar de effectiviteit van behandelmethodes in de diëtetiek worden onderzocht. Bij dit onderzoek zijn jaarlijks ook veel studenten van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding betrokken.

Uitreiking

De Impact Award wordt uitgereikt op 19 juni. De jury staat onder leiding van UvA-hoogleraar Barbara Baarsma. De tegenkandidaat van Peter Weijs is Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit.

Bron: HvA

Gepubliceerd op 14 juni 2018

Door Karine Hoenderdos

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.