Voeding en kunst

 

< vorig
15 september 2016

Rijksmuseum kookboek

Door: Reina

Rijksmuseum kookboek

Dit is een van de prachtige pagina’s uit het Rijksmuseum kookboek. Je kunt het zien als het ABC van de Nederlandse keuken in 130 recepten en ruim 900 afbeeldingen. Maar liefst 50 ingrediënten die volgens Jonah Freud de Nederlandse keuken definiëren staan centraal in dit unieke boek. Op initiatief van Wim Pijbes heeft zij bij die ingrediënten een origineel én hedendaags gerecht verzameld. Voor dat laatste heeft Freud 50 Nederlandse koks en patissiers uitgenodigd een eigen recept te ontwikkelen met 1 van de ingrediënten in de hoofdrol. Vele bekende koks zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, maar ook jong aanstormend talent als Jim de Jong en Benny Blisto hebben meegewerkt. En uiteraard RIJKS® chef Joris Bijdendijk. En dit boek is het resultaat.

Bakpapier

Irma Boom heeft het boek ontworpen. Het papier waarop het gedrukt is doet denken aan bakpapier. De rijke culinaire historie in Nederland wordt getoond in meer dan 900 afbeeldingen. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit de befaamde poppenhuizen in het Rijksmuseum. Het boek is een lust voor het oog van iedere kunst- en culinaire liefhebber. En die laatste kan ook nog naar hartenlust de recepten uit het boek bereiden.

Rijksmuseum kookboek, Jonah Freud, Rijksmuseum en De Kookboekhandel, ISBN 97890825543705, € 45,00


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten