Verschenen

 

< vorig boek
06 juni 2016

Overwin je eetbuien

Auteur: Christopher Fairburn

Overwin je eetbuien

De eerste editie van dit boek is al verschreven in 1995, maar is nooit vertaald. Nu wel en daar mogen we blij om zijn. Het boek “Overwin je eetbuien” is geschreven door iemand met kennis van zaken: Christopher Fairburn, hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Oxford en directeur van het centrum voor onderzoek naar eetstoornissen in Oxford. Deel 1 van het boek werd altijd al gezien als een betrouwbare bron van informatie over eetbuiproblemen. Maar intussen is er natuurlijk veel meer kennis vergaard en zijn behandelmethoden doorontwikkeld. In deze tweede editie (nu dus wel vertaald in het Nederlands) is het eerste hoofdstuk helemaal up-to-date met de wetenschap en lees je de meest recente inzichten over eetbuiproblematiek. Alle eetbuiproblemen komen aan bod (ook bij anorexia nervosa), maar ook lijnen, lichaamsgewicht en lichaamsbeeld. Het is weliswaar geschreven voor mensen met eetbuien, maar in 120 pagina’s ben je ook als diëtist weer helemaal bijgespijkerd. In deel 2 staat de zelfhulpvariant van de bewezen effectieve behandeling met cognitieve gedragstherapie, de CBT-e (enhanced cognitive behavior therapy). Al met al een zeer compleet boek. Echt zinvol om te lezen als je in je werk te maken hebt met cliënten met eetbuien. (RB)

De werkbladen uit dit boek zijn overigens te downloaden met het laatste woord op pagina 104 van het boek als wachtwoord.

Overwin je eetbuien; Waarom je te veel eet en hoe je daarmee kunt stoppen, Christopher Fairburn, Uitgeverij Nieuwezijds, ISBN 9789057124532, € 24,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten