Verschenen

 

Borstvoeding LLL
22 oktober 2014

Borstvoeding Handleiding voor de zorgverlener

Adviseer en ondersteun jij moeders die borstvoeding geven? Dan is het boek “Borstvoeding Handleiding voor de zorgverlener” als studieboek en naslagwerk een aanrader. Deze hardcover uitgave behandelt 15 verschillende hoofdstukken...lees verder...


eten voor je kind
17 oktober 2014

Eten voor je kind

Eten voor je kind is een bijzonder boek, geschreven door gepensioneerd gynaecoloog  dr. Boer, arts-epidemioloog prof. dr. Steegers (verloskunde en gynaecologie Erasmus MC) en kookboekenschrijfster Van Ruitenburg. Het is het...lees verder...


De beestjes in ons
07 juli 2014

De beestjes in ons

Door rattenbestrijding, waterzuivering en aanleg van riolering, is er wereldwijd veel gezondheidswinst geboekt, gevolgd door de ontwikkeling van vaccins. Maar een volgende grote sprong voorwaarts was de ontdekking van antibiotica...lees verder...


eten in mama's buik
12 december 2013

Eten in mama’s buik

Anita Badart is diëtist en lactatiekundige en deed jarenlang voedingsonderzoek aan de Universiteit van Maastricht. Nu werkt ze in haar praktijk ‘Rond en gezond’, waar ze voedingsadviezen geeft aan moeder en kind. In dit boekje...lees verder...


app GezondGroeien
24 september 2013

Weetjes voor (aanstaande) moeders in de app GezondGroeien

De app “GezondGroeien – weetjes voor mama” van het Voedingscentrum biedt (aanstaande) moeders betrouwbare informatie op hun iPhone. Ze worden voorgelicht over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en over voeding voor hun...lees verder...


28 september 2012

Gezond zwanger worden

Het boek “Gezond zwanger worden” is met recht een basisgids: alle mogelijke onderwerpen rondom zwangerschap komen aan bod. Van verloskundige zorg tot erfelijkheid en van leefstijl tot vruchtbaarheidsproblemen. Ook is er aandacht...lees verder...


The Paleo Answer
20 januari 2012

The Paleo Answer

Prof. Dr. Loren Cordain is al jaren pleitbezorger voor de paleovoeding. In zijn nieuwste boek zet hij de laatste onderzoeken naar de gezondheidseffecten van het paleodieet weer eens op een rij. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld...lees verder...


Koolhydraatkenner voor iPhone en iPod
11 augustus 2011

Koolhydraatkenner

Er komen steeds meer mobiele applicaties (apps) die het leven op vele punten handiger maken. De app “Koolhydraatkenner” voor iPhone en iPod werd ook zo aangekondigd voor mensen met diabetes: een app die het gemakkelijk maakt...lees verder...


We aaien ze, we haten ze, we eten ze
06 juli 2011

We aaien ze, we haten ze, we eten ze

Hal Herzog is hoogleraar psychologie en houdt zich al ruim 30 jaar bezig met de relatie tussen mens en dier (antropozoologie). Zoals de titel van het boek eigenlijk al aangeeft gaat het boek over de morele verwarring van de...lees verder...


De toekomst van gezondheid
10 juni 2011

De toekomst van gezondheid

Je kunt geen krant open slaan of er staat wel weer wat te lezen over de zorg, de zorguitgaven en bezuinigen. En dat is niet zo vreemd. In 2009 waren de zorguitgaven in Nederland 14,7% van de overheidsuitgaven, terwijl die in 2001...lees verder...


Een professionele kijk op borstvoeding
02 juni 2011

Een professionele kijk op borstvoeding

Als jij zwangere vrouwen en borstvoedende moeders begeleidt en adviezen geeft over borstvoeding, mag het boek “Een professionele kijk op borstvoeding” niet in je boekenkast ontbreken. Het is echt een compleet boek over...lees verder...


Gezond eten gewoon doen
21 april 2011

Gezond eten, gewoon doen

De titel klinkt praktischer dan de inhoud van dit boek. Het is – zoals te verwachten van een hoogleraar aan Wageningen Universiteit en een wetenschapsjournalist – gericht op kennis en niet op gedragsverandering. Desondanks is het...lees verder...


Het voeding formularium
15 april 2011

Het voeding formularium

Dit boekje heeft als ondertitel: “een praktische leidraad” en is bestemd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en diëtisten. Het zet voor een groot aantal aandoeningen de achtergronden van het...lees verder...


Successen van preventie
25 maart 2011

Successen van preventie 1970-2010

Ministens 16.000 sterfgevallen en honderdduizenden ziektegevallen worden jaarlijks door preventieve maatregelen voorkomen. Dat is de conclusie van onderzoekers van de afdeling Maatschappelijk Gezondheidszorg van het Erasmus MS in...lees verder...


Lekker eten met voedselovergevoeligheid
14 maart 2011

Lekker eten met voedselovergevoeligheid

Zo’n 6 jaar geleden startte de auteur van het boek “Lekker eten met voedselovergevoeligheid” voor haar zoontje (met uitgebreide voedselovergevoeligheid) met allergeenvrij koken en bakken. De recepten noteerde ze in een klein...lees verder...


Alles over lekker eten met minder zout
26 november 2010

Alles over lekker eten met minder zout

De ze uitgave van het Voedingscentrum laat zien hoeveel zout we nodig hebben en wat er kan gebeuren als we te zout eten. Het geeft tips om minder zout te eten. Er is zelfs een hoofdstuk over het kweken en het gebruik van verse...lees verder...


Diabetes, van wetenschap naar praktijk
26 november 2010

Diabetes, van wetenschap naar praktijk

De wetenschappelijke inzichten over de optimale behandeling van diabetes type 2 veranderen voortdurend. Recent eerstelijns onderzoek vormde de basis van dit boek. De resultaten zijn door 11 Nederlandse onderzoekers rond...lees verder...


Dagelijkse kost… gezonder
26 november 2010

Dagelijkse kost… gezonder

In haar nieuwe kookboek laat Sonja Kimpen de lezer zien dat je prima gezond kunt eten, zonder je favoriete kost te laten staan. Of dat nu gehaktballetjes zijn in tomatensaus, gyros met rijst, spaghetti bolognaise, pizza...lees verder...


Moderne Biotechnologie
26 november 2010

Moderne Biotechnologie

Is moderne biotechnologie een nieuwe doos van Pandora, dus een bron van veel leed? Dat is de vraag waar de auteurs van het boek “Moderne biotechnologie” een antwoord op willen geven. Vooral de inleiding en deel 2 over ons...lees verder...


Food Rules
26 november 2010

Food Rules

Ken je de basisprincipes “eet echt voedsel, eet vooral planten en eet niet te veel” van Michael Pollan al? Hij heeft ze nu uitgewerkt in een praktische gids vol wijsheden: “Food Rules”. Het boekje is ingedeeld in 3 delen: Wat...lees verder...


Puur Gezond! Slank in 8 stappen
26 november 2010

Puur Gezond! Slank in 8 stappen

Het boek “Puur Gezond! Slank in 8 stappen” van Karine Hoenderdos ligt bijna in de schappen. Wat een verademing. Na het vertrek van Sonja Bakker, “the girl next door”, neemt Karine Hoenderdos, “charming with brains”, het...lees verder...


Supereating
26 november 2010

Supereating

Volgens de auteur en gezondheidsjournalist Ian Marber (ook bekend als the Food Doctor), zit de voedingswereld vastgeroest in de “één-stap-benadering” bij de aanpak van gezondheidsproblemen. Hij noemt het adviseren van magnesium...lees verder...


Food, Inc.
26 november 2010

Food, Inc.

In deze documentaire “Food, Inc.” maakt regisseur Robert Kenner korte metten met het idyllische beeld waarmee levensmiddelen in de supermarkten in de Verenigde Staten aan de man worden gebracht. De “fantasieplaatjes” op...lees verder...


De meest gestelde vragen over diabetes en zwangerschap
26 november 2010

De meest gestelde vragen over diabetes en zwangerschap

Zwanger worden en zijn hoeft bij een vrouw met diabetes niet tot problemen te leiden, maar er is wel een extra risico op complicaties. Internist Thiemo Veneman, werkzaam in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo, geeft in dit kleine...lees verder...


Hartverwarmend
20 november 2010

Hartverwarmend

In 2005 is Resto VanHarte gestart. Dit zijn eetgelegenheden om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Bij de Resto’s is iedereen welkom en men kan er 2-3 keer per week een driegangen maaltijd (100% halal, ook vegetarisch)...lees verder...


Alles over vitamines, mineralen en supplementen
20 november 2010

Alles over vitamines, mineralen en supplementen

Het belang van vitamines en mineralen voor de gezondheid wordt door fabrikanten nogal eens overdreven. Er worden een hoop halve waarheden, fabels en onzinnigheden beweerd, zo stelt het Voedingscentrum in haar nieuwe boek over...lees verder...


Ook voor mij een gebakje
20 november 2010

Ook voor mij een gebakje

Peggy Kanters volgt al jaren een lactosebeperkt dieet. Omdat ze ook wel eens gebak wilde eten is ze op zoek gegaan naar een receptenboekje voor lactosevrij of –arm gebak. Dat bleek niet te bestaan, dus heeft ze er zelf maar een...lees verder...


 
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten