Verschenen

 

Nooit meer te druk
13 september 2016

Nooit meer te druk

Stroomt je mailbox zo na de vakantie over? En antwoord je op de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ alweer dat je het ‘druk’ hebt? Lees dan eens dit boek “Nooit meer te druk”. Het helpt je bij het maken van keuzes om wat meer rust in je...lees verder...


Kritisch Redeneren in de Diëtetiek
30 augustus 2016

Kritisch Redeneren in de Diëtetiek

De auteurs van het boek “Kritische redeneren in de Diëtetiek”, pleiten voor een systematische werkwijze waarbij kritisch redeneren het uitgangspunt is. Aan het einde van het boek kun je je deze werkwijze eigen maken. Om te...lees verder...


Beter met ehealth in 60 minuten
04 juli 2016

Beter met ehealth in 60 minuten

Of we nu willen of niet, we kunnen in de zorg niet meer om e-health heen en e-health zal in de toekomst ook een steeds groter deel van de zorg gaan uitmaken. Dit boekje - dat je inderdaad bij geconcentreerd doorlezen binnen 60...lees verder...


Praktijkgids WAAR&WET Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen
04 juli 2016

Praktijkgids WAAR&WET Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen

Heb jij in je werk te maken met het samenstellen of controleren van etikettering op verpakte levensmiddelen? Of ben je docent levensmiddelenleer? Dan is dit boek een handige leidraad. Uitgangspunt is de EU Verordening 1169/2011....lees verder...


Rust
11 maart 2016

Rust

E-mail, Whatsapp, Facebook en andere media... we worden overspoeld met informatie. Volgens Robert Bridgeman (van de Bridgeman methode), auteur van dit boek "Rust" ontvangen we in een week net zoveel informatie als 100...lees verder...


Verlichte kost
12 februari 2016

Verlichte kost

Laat je niet afschrikken door het idee dat filosofie zware kost is. Dit dunne boek van journalist Rik Peters leest juist vlot weg. Filosofen hebben in de loop der eeuwen weinig nagedacht over voeding. Niet zo gek, want velen zien...lees verder...


Gij zult goed eten Mac van Dinther
31 januari 2016

Gij zult goed eten

Het was het afgelopen jaar een succesvolle serie in de Volkskrant: Gij zult goed eten, de 10 geboden. De auteur Mac van Dinther is eetschrijver en culinair journalist. Voor deze serie deed hij onderzoek in de wereld vol...lees verder...


Trends 2016
04 januari 2016

Trends 2016

Trendwatcher Adjiedj Bakas presenteert in de uitgave "Trends 2016" de belangrijkste trends voor dit jaar. Op het gebied van voeding en gezondheid verwacht hij dat: de focus komt te liggen op streekproducten en verse...lees verder...


De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen
11 december 2015

De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen

Lekker vrij de komende weken? Even tijd voor een boek? Dan vind je het misschien net als ik ook leuk om over eten te lezen, maar even niet op de wetenschappelijke manier. Dan liever in romans en verhalen. Passages waarin eten...lees verder...


het nieuwe proefboek van klosse en schmeinck
30 november 2015

Het Nieuwe Proefboek

Als je helemaal op de hoogte wilt zijn over alles wat met smaak te maken heeft, lees dan het Nieuwe Proefboek van Peter Klosse (eigenaar van Hotel en Restaurant De Echoput bij Apeldoorn, oprichter van de Academie voor Gastronomie...lees verder...


Lekker zonder allergenen glutenvrij
15 november 2015

Lekker zonder allergenen

Dit boek van de Belgische bakker Yves Thomaes staat vol recepten van broden, broodjes, pizza’s, taarten en muffins die zonder allergenen (en dus glutenvrij) bereid zijn. Dat is dan ook de enige reden waarom ik dit boek zou...lees verder...


Ik wil moet kan afvallen
13 november 2015

Ik wil moet kan afvallen

Afvallen en gewicht handhaven, het is voor velen zo moeilijk. Een van de belangrijkste succesfactoren is het hebben van de juiste "mindset" om je gedrag blijvend te veranderen. Dit boekje kan daar flink bij helpen. Het...lees verder...


Systemisch wijzer
12 november 2015

Systemisch wijzer

Voel je dat er iets niet klopt binnen je diëtistenteam of organisatie? Dan is het soms lastig om je vinger er achter te krijgen. Dit boek helpt je op een heldere en toegankelijke manier hoe je dan opstellingen binnen je team of...lees verder...


Slik je dat?
12 oktober 2015

Slik je dat?

Onderzoeksjournalist Joanna Blythman roept niet op tot een Fatwa tegen de voedingsmiddelenindustrie, maar toont in dit boek "Slik je dat" wel haarfijn aan hoe gesloten de de voedingsindustrie is. Natuurlijk weten we als...lees verder...


Onstpannen eten
30 september 2015

Ontspannen eten

In deze obesogene maatschappij is er iets wat veel mensen nog mogen leren: bewust en ontspannen eten. Dat is niet zo eenvoudig, maar met het boek van Rita Zeelenberg in de hand kunnen mensen een eind komen. Rita Zeelenberg is...lees verder...


Suiker, het zoete vergif
04 juli 2015

Suiker, het zoete vergif

Met enige schroom begon ik aan dit boek. Ach nee hè, toch niet het zoveelste hypeboek dat suiker verkettert? Maar deze schroom was onterecht: Huib Stam schreef een goed onderbouwd en nuchter boek. Zijn conclusie: er is...lees verder...


Nachtrust
05 juni 2015

Nachtrust

Dat te weinig slaap verband houdt met overgewicht weten diëtisten inmiddels wel. Maar wist je ook dat een kort dutje door een verlaging van de bloeddruk de gezondheid ten goede komt? Dat is een van de weetjes uit het boek...lees verder...


Foodtopia. Het voedsel van de toekomst
22 mei 2015

Foodtopia

Hoe ziet het voedsel van de toekomst eruit? Gaan we massaal aan de insecten en het kweekvlees? Komen er superfoods die kanker en dementie kunnen voorkomen? Of grijpen we juist terug op de voedingsgewoonten van 50 jaar geleden?...lees verder...


De marshmallow-test
27 april 2015

De marshmallow-test

Al in de opleiding diëtetiek komt de Marshmallow-test ter sprake. Dit boek is geschreven door de man achter dit wereldberoemde experiment: Walter Mischel, hoogleraar psychologie aan de Columbia University, New York. Het...lees verder...


Hoe word je 100?
03 april 2015

Hoe word je 100?

‘Om gezond 100 te worden, hoef je geen gezondheidsfreak te zijn’, zo stelt de Nederlandse arts William Cortvriendt in het persbericht bij het uitkomen van zijn boek “Hoe word je 100?”. ‘Het zijn vele kleine aanpassingen in...lees verder...


Hufterproof
11 maart 2015

Hufterproof

Heb jij wel eens te maken met vervelend en ongewenst gedrag van cliënten of zelfs geweld. Moet je het weleens ontgelden en weet je niet goed hoe je daarop moet reageren? Gebruik dan de informatie en tips uit deze waaier om de...lees verder...


kleinGROOT
25 februari 2015

kleinGROOT

Wil je het gedrag van anderen (of jezelf) soms een beetje veranderen en heb je weinig tijd om je in de wetenschap achter gedragsverandering te verdiepen? En ook eigenlijk geen tijd om een boek te lezen? Dan is dit boek niet zo...lees verder...


Laat je hersenen niet zitten
03 januari 2015

Laat je hersenen niet zitten

In dit boek is prof.dr. Erik Scherder net zo bevlogen  als tijdens zijn optredens in DWDD op tv. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de...lees verder...


De Bosatlas van het voedsel
26 november 2014

De Bosatlas van het voedsel

Dat de helft van de Nederlanders overgewicht heeft, wist je vast wel. Maar is je ook bekend dat in studentensteden als Leiden en Utrecht het percentage veel lager ligt? Of dat de Nederlandse veestapel in 2013 4 miljoen runderen,...lees verder...


Het exacte verhaal
14 november 2014

Het exacte verhaal

Een boek speciaal geschreven voor bètawetenschappers: is dat wel zinvol om te lezen als diëtist? Jazeker! Want ook diëtisten willen graag hun werk onder de aandacht brengen. En dan wel zo dat er naar geluisterd wordt of dat je...lees verder...


Deugden van de tafel
07 november 2014

Deugden van de tafel

Laat je niet afschrikken door het feit dat dit een filosofische boek is. Het is zeer toegankelijk en prikkelend scherp geschreven. Nadenken over je eigen keuzes, het juiste willen doen en de keuzes die je al ooit maakte te...lees verder...


Eibertjes kiest…
31 oktober 2014

Eibertjes kiest…

Diëtist Eibertje van Halteren nam voor deze handzame gids ruim 500 algemeen verkrijgbare A-merken voedingsmiddelen  onder de loep. Ze keek daarbij naar de voedingswaarde, ingrediënten en samenstelling. En dat alles om de...lees verder...


Teksten Warenwet 2014
27 oktober 2014

Teksten Warenwet 2014

Wie niet elke dag in zijn werk met De Warenwet heeft te maken, kan goed uit de voeten met deze selectie van de huidige regelgeving en diverse verordeningen van de Europese Unie. Dit is inmiddels de elfde druk van het boek. In...lees verder...


Het kweekvlees kookboek
15 september 2014

Het kweekvlees kookboek

Het wel of niet eten van vlees is een hot topic op dit moment. Het is inmiddels overduidelijk dat met een wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050 het niet mogelijk is vlees in dezelfde mate te consumeren als we op dit moment...lees verder...


Allemaal beestjes
28 augustus 2014

Allemaal beestjes

Zelfs als je al heel wat weet over bacteriën en andere micro-organismen die op en in ons lijf huizen, gaat er een wereld voor je open als je dit boek van wetenschapsjournalist Jop de Vrieze leest. Vrieze gaat in dit boek op...lees verder...


Displaying results 1 to 30 out of 135
<< Eerste < Vorige 1-30 31-60 61-90 91-120 121-135 Volgende > Laatste >>
 
 
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten