Verschenen

 

Beter met ehealth in 60 minuten
04 juli 2016

Beter met ehealth in 60 minuten

Of we nu willen of niet, we kunnen in de zorg niet meer om e-health heen en e-health zal in de toekomst ook een steeds groter deel van de zorg gaan uitmaken. Dit boekje - dat je inderdaad bij geconcentreerd doorlezen binnen 60...lees verder...


Voedingsmythes
22 april 2016

Voedingsmythes

Nieuws over voeding kun je meestal negeren. Sociale media, Google, kranten, radio en tv praten doorlopend over voeding, maar hebben het bijna altijd fout. Dat is de boodschap van het nieuwe boek “Voedingsmythes” van prof. dr....lees verder...


Afvallen met de Wet van Harriët
15 april 2016

Afvallen met de Wet van Harriët

Geen lifestyleprogramma op televisie zonder aandacht voor een gezond gewicht en lekker eten. Zo ook in RTL Breakfast Club. In 2015 was Harriët Verkoelen 10 afleveringen aanwezig om toelichting te geven op gezonde voeding waarmee...lees verder...


Nierstichting lanceert zoutmeter
17 maart 2016

Nierstichting lanceert zoutmeter

De meeste Nederlanders weten wel dat te veel zout schadelijk is. Slechts 1 op de 5 denkt zelf teveel zout binnen te krijgen, maar in werkelijkheid krijgt 85% meer binnen dan de maximaal aanbevolen hoeveelheid van 6 gram per dag....lees verder...


Zitten is het nieuwe roken
08 februari 2016

Zitten is het nieuwe roken

Regelmatig bewegen, welke diëtist geeft dat advies nu niet aan haar cliënten? Maar dat lijkt niet genoeg te zijn. Steeds vaker hoor je in de media 'Zitten is het nieuwe roken'. Dit boekje van Katja de Bruin (redacteur bij een...lees verder...


Bonen!
05 februari 2016

Bonen!

Veel mensen weten niet dat je met bonen, peulvruchten, erwten en linzen zo veel lekkere gerechten kunt maken. In dit internationale jaar van de boon en nu de Gezondheidsraad adviseert peulvruchten op het menu te zetten, wil jij...lees verder...


Gij zult goed eten Mac van Dinther
31 januari 2016

Gij zult goed eten

Het was het afgelopen jaar een succesvolle serie in de Volkskrant: Gij zult goed eten, de 10 geboden. De auteur Mac van Dinther is eetschrijver en culinair journalist. Voor deze serie deed hij onderzoek in de wereld vol...lees verder...


Weet wat je eet
04 januari 2016

Weet wat je eet

Met het verschijnen van de  Richtlijnen goede voeding, is de discussie over wat nu echt gezond is, nog lang niet afgerond. Er zijn al onderzoekers die nieuwere inzichten hebben. Dat is helemaal duidelijk als je dit boek...lees verder...


77 fabels en feiten over afvallen van hans kraak
30 november 2015

77 fabels en feiten over afvallen

Wat werkt bij afvallen? Groene thee, een sapkuur, mosterd, citroensap of veel water drinken? Of is het microbendieet dé oplossing? Moet je koolhydraten mijden? Vragen over afvallen die we als diëtist (bijna) allemaal kennen. Via...lees verder...


Groente uit zee
30 november 2015

Groente uit zee

Steeds vaker lees je: zeewier is lekker, voedzaam en ook nog eens milieuvriendelijk. Maar wat doe je er mee in je keuken? Veel cliënten zullen het niet weten en wellicht jijzelf ook niet. Lees dit prachtig vormgegeven boek en...lees verder...


Lekker zonder allergenen glutenvrij
15 november 2015

Lekker zonder allergenen

Dit boek van de Belgische bakker Yves Thomaes staat vol recepten van broden, broodjes, pizza’s, taarten en muffins die zonder allergenen (en dus glutenvrij) bereid zijn. Dat is dan ook de enige reden waarom ik dit boek zou...lees verder...


Ik wil moet kan afvallen
13 november 2015

Ik wil moet kan afvallen

Afvallen en gewicht handhaven, het is voor velen zo moeilijk. Een van de belangrijkste succesfactoren is het hebben van de juiste "mindset" om je gedrag blijvend te veranderen. Dit boekje kan daar flink bij helpen. Het...lees verder...


Eten met plezier kookboek voor nierpatienten
27 oktober 2015

Eten met plezier

Er is een kookboek dat al 40 jaar verkocht en vooral ook door diëtisten uitgedeeld wordt: het boek “Eten met plezier”. Dit dieetboek voor nierpatiënten maak iedereen met een nierziekte wegwijs in het lastige dieet van eiwit-,...lees verder...


Terugval en verleiding
15 oktober 2015

Terugval en verleiding

Cliënten die jojoën na het verlies van de nodige overtollige kilo's. Wie kent ze niet? Met het boek "Terugval en verleiding" willen de auteurs Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom helpen het jojoën te voorkomen. Steenhuis...lees verder...


Slik je dat?
12 oktober 2015

Slik je dat?

Onderzoeksjournalist Joanna Blythman roept niet op tot een Fatwa tegen de voedingsmiddelenindustrie, maar toont in dit boek "Slik je dat" wel haarfijn aan hoe gesloten de de voedingsindustrie is. Natuurlijk weten we als...lees verder...


20x Hollandse pot
20 juli 2015

20x Hollandse pot in plaatjes

Wat een aanwinst voor iedereen die met mensen met dementie werkt. De map “20x Hollandse pot in plaatjes” is namelijk een perfect hulpmiddel om mensen met dementie bij het koken te betrekken. Dementerenden hechten vaak veel waarde...lees verder...


groente van het voedingscentrum
17 juli 2015

Groente

Meer groente eten leidt tot aanzienlijk minder gevallen van hart- en vaatziekten en kanker. Als de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van 200 gram per dag gehaald wordt tenminste. Met het boek Groente probeert het...lees verder...


Nachtrust
05 juni 2015

Nachtrust

Dat te weinig slaap verband houdt met overgewicht weten diëtisten inmiddels wel. Maar wist je ook dat een kort dutje door een verlaging van de bloeddruk de gezondheid ten goede komt? Dat is een van de weetjes uit het boek...lees verder...


die eetbuien
05 april 2015

Die eetbuien

Judith Lagerwaard is ervaringsdeskundige als het gaat om eetproblemen. Zelf was ze jarenlang een extreme jojo’er, met een BMI variërend van 28 tot 45. Regelmatig had ze periodes waarin ze dwangmatig teveel at. Toch heeft ze jaren...lees verder...


kleinGROOT
25 februari 2015

kleinGROOT

Wil je het gedrag van anderen (of jezelf) soms een beetje veranderen en heb je weinig tijd om je in de wetenschap achter gedragsverandering te verdiepen? En ook eigenlijk geen tijd om een boek te lezen? Dan is dit boek niet zo...lees verder...


Een eetstoornis overwinnen, kan dat?
24 februari 2015

Een eetstoornis overwinnen, kan dat?

In dit handzame boekje geeft de Nederlandse expert op het gebied van eetstoornissen dr. Greta Noordenbos heldere antwoorden op vele vragen over eetstoornissen. Van de drie meest voorkomende eetstoornissen (anorexia nervosa,...lees verder...


Vrouwen en verlangen
13 februari 2015

Vrouwen en verlangen

Veel van je vrouwelijke cliënten met overgewicht of met een verstoorde relatie met eten zullen zich herkennen in de verhalen van Alexandra Jamieson. Jamieson is je wellicht wel bekend van de Super size me-documentaire. Ruim tien...lees verder...


Gezondheidsraad
02 februari 2015

Achtergronddocumenten Richtlijnen goede voeding 2015

Onlangs heeft de Gezondheidsraad 8 achtergronddocumenten uitgebracht ter voorbereiding op de nieuwe Richtlijnen goede voeding 2015. In elk van deze documenten staan enkele opvallende conclusies.  Aardappelen De...lees verder...


Slim koken
31 januari 2015

Slim koken

Mensen op je spreekuur die het niet breed hebben en wel wat bespaartips en goedkope, maar toch gezonde recepten kunnen gebruiken? Wijs ze dan eens op het boek Slim koken van Merlien Welzijn. Merlien Welzijn is...lees verder...


Zelfmanagement doe je samen
14 januari 2015

Zelfmanagement doe je samen

Inspirerend! Dat woord past het beste bij het boek “Zelfmanagement doe je samen” dat eind 2014 verspreid is onder alle huisartsenpraktijken en diabetespoli’s in ziekenhuizen. Het boek is een uitgave van de Bas van de Goor...lees verder...


Eet Q
28 november 2014

Eet Q

Je komt ze vast tegen in je praktijk: mensen die uitstekend weten hoe ze goed en gevarieerd moeten eten, maar het niet lukt. Psycholoog Susan Albers maakt de lezer van dit boek duidelijk hoe voedselkeuzes samenhangen met...lees verder...


De Bosatlas van het voedsel
26 november 2014

De Bosatlas van het voedsel

Dat de helft van de Nederlanders overgewicht heeft, wist je vast wel. Maar is je ook bekend dat in studentensteden als Leiden en Utrecht het percentage veel lager ligt? Of dat de Nederlandse veestapel in 2013 4 miljoen runderen,...lees verder...


Zien Weten Eten met zout
25 november 2014

Zien Weten Eten met zout

Om cliënten meer inzicht te geven in het zoutgehalte van producten komt er begin volgend jaar het handzame boekje “Zien Weten Eten met zout”. In het boekje staat van meer dan 300 producten, van boterham en snack tot avondeten en...lees verder...


De Vier Maaltijden Revolutie
14 november 2014

De Vier Maaltijden Revolutie

De beste ideeën zijn de simpele ideeën. Meijke van Herwijnen bedacht om af te stappen van het klassieke dagmenu met 3 hoofdmaaltijden en 3 of 4 tussendoortjes. Ze bedacht het Vier Maaltijden Plan, waarbij men elke 3,5 à 4 uur een...lees verder...


Het exacte verhaal
14 november 2014

Het exacte verhaal

Een boek speciaal geschreven voor bètawetenschappers: is dat wel zinvol om te lezen als diëtist? Jazeker! Want ook diëtisten willen graag hun werk onder de aandacht brengen. En dan wel zo dat er naar geluisterd wordt of dat je...lees verder...


Displaying results 1 to 30 out of 126
<< Eerste < Vorige 1-30 31-60 61-90 91-120 121-126 Volgende > Laatste >>
 
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten