Verschenen

 

A spoonful of love
04 mei 2017

A spoonful of love

Na het krijgen van de diagnose kanker, is gezond en lekker eten voor veel patiënten niet meer zo vanzelfsprekend. Zeker niet als je chemotherapie of radiotherapie moet ondergaan. Patiënten kunnen last krijgen van verminderde...lees verder...


Bakken met kennis
27 december 2016

Bakken met kennis

In het boek "Bakken met kennis" legt Eke Mariën haarfijn het hoe en waarom van het bakken uit. Mariën is kok en onder andere bekend van de boeken die hij samen met fysisch chemicus Jan Groenewold schreef: Cook...lees verder...


Lekker eten met Parkinson
28 oktober 2016

Lekker eten met Parkinson

Bij Parkinson is het belangrijk om de werking van Levodopa te optimaliseren door een goede eiwitverdeling over de dag. Dit is een van de speerpunten in de Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson, die de basis vormt voor...lees verder...


Koolhydraatarme recepten uit Oanh's kitchen
27 juli 2016

Koolhydraatarme recepten uit Oanh's kitchen

'Hoe kook ik dan koolhydraatarm?', krijg jij dit vraag ook regelmatig op je spreekuur? Dan biedt dit boek van Oanh een antwoord. Oanh van de populaire blog Oanh's kitchen weet heel goed hoe je simpel lekkere gerechten kunt maken...lees verder...


sportables
15 juli 2016

Sportables

Isotone hersteldranken, hypertone sportdranken, eiwitrijke snacks voor na de krachttraining, energierepen voor de middagdip…. de recepten hiervoor en voor nog veel meer sportvoer zijn te vinden in het boek Sportables. De...lees verder...


Het insectenkookboek
06 mei 2016

Het insectenkookboek

Insecten kom je steeds vaker tegen op de kaart van restaurants en ook in sommige supermarkten in Nederland zijn producten met insecten soms al verkrijgbaar. Online kun je eetbare insecten al bestellen als consument, bijvoorbeeld...lees verder...


Afvallen met de Wet van Harriët
15 april 2016

Afvallen met de Wet van Harriët

Geen lifestyleprogramma op televisie zonder aandacht voor een gezond gewicht en lekker eten. Zo ook in RTL Breakfast Club. In 2015 was Harriët Verkoelen 10 afleveringen aanwezig om toelichting te geven op gezonde voeding waarmee...lees verder...


Yo kids, ley's go paleo
24 februari 2016

Yo kids let’s go paleo

Sandra van Schijndel is sportinstructrice en schreef eerder het boek "Let’s go paleo". Nu maakte ze een oerboek dat echt voor kinderen is geschreven. Het boek is ingedeeld naar de seizoenen en bevat een korte uitleg...lees verder...


Bonen!
05 februari 2016

Bonen!

Veel mensen weten niet dat je met bonen, peulvruchten, erwten en linzen zo veel lekkere gerechten kunt maken. In dit internationale jaar van de boon en nu de Gezondheidsraad adviseert peulvruchten op het menu te zetten, wil jij...lees verder...


Boom geniet zonder gluten
17 januari 2016

Boom geniet zonder gluten

Jan-Willem van der Boom, auteur van dit boek en hobbykok, kampt al jaren met een glutenallergie. Veel kookboeken vond hij te ingewikkeld en de gerechten niet altijd goed. Daarom dook hij zelf de keuken in. Het resultaat: een...lees verder...


het nieuwe proefboek van klosse en schmeinck
30 november 2015

Het Nieuwe Proefboek

Als je helemaal op de hoogte wilt zijn over alles wat met smaak te maken heeft, lees dan het Nieuwe Proefboek van Peter Klosse (eigenaar van Hotel en Restaurant De Echoput bij Apeldoorn, oprichter van de Academie voor Gastronomie...lees verder...


Groente uit zee
30 november 2015

Groente uit zee

Steeds vaker lees je: zeewier is lekker, voedzaam en ook nog eens milieuvriendelijk. Maar wat doe je er mee in je keuken? Veel cliënten zullen het niet weten en wellicht jijzelf ook niet. Lees dit prachtig vormgegeven boek en...lees verder...


Lekker zonder allergenen glutenvrij
15 november 2015

Lekker zonder allergenen

Dit boek van de Belgische bakker Yves Thomaes staat vol recepten van broden, broodjes, pizza’s, taarten en muffins die zonder allergenen (en dus glutenvrij) bereid zijn. Dat is dan ook de enige reden waarom ik dit boek zou...lees verder...


De Gluut
02 november 2015

De Gluut

Radicaal je voedingspatroon omgooien en anders moeten eten, de auteur van dit boek Pauline Kalkhove (bijnaam De Gluut) weet wat het is. Bij haar is in 2009 coeliakie vastgesteld. Ze heeft bovendien diabetes type 1 en bij haar...lees verder...


20x Hollandse pot
20 juli 2015

20x Hollandse pot in plaatjes

Wat een aanwinst voor iedereen die met mensen met dementie werkt. De map “20x Hollandse pot in plaatjes” is namelijk een perfect hulpmiddel om mensen met dementie bij het koken te betrekken. Dementerenden hechten vaak veel waarde...lees verder...


groente van het voedingscentrum
17 juli 2015

Groente

Meer groente eten leidt tot aanzienlijk minder gevallen van hart- en vaatziekten en kanker. Als de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van 200 gram per dag gehaald wordt tenminste. Met het boek Groente probeert het...lees verder...


Licht!
12 maart 2015

Licht!

Heb je cliënten in je praktijk die tarwe of melk moeten vermijden? Dan kun je ze met een gerust hart het boek Licht! van auteur, chef en tv-persoonlijkheid Hugh Fearnley-Whittingstall (bekend van River Cottage) aanbevelen. Dit...lees verder...


Spice wise
12 februari 2015

Spice wise

SVH meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in restaurants, was jarenlang docent bij de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en werkte als kruidenspecialist voor grote fabrikanten. Tot het noodlot toesloeg en...lees verder...


Zin in lekker eten
09 februari 2015

Zin in lekker eten

De ontwikkeling van de herziene NDF Voedingsrichtlijn is stap 1. Stap 2 is de implementatie. Het boek “Zin in lekker eten” van het Diabetes Fonds helpt daar een handje bij. Dries Hettinga, adjunct-directeur van het Diabetes...lees verder...


Slim koken
31 januari 2015

Slim koken

Mensen op je spreekuur die het niet breed hebben en wel wat bespaartips en goedkope, maar toch gezonde recepten kunnen gebruiken? Wijs ze dan eens op het boek Slim koken van Merlien Welzijn. Merlien Welzijn is...lees verder...


eten voor je kind
17 oktober 2014

Eten voor je kind

Eten voor je kind is een bijzonder boek, geschreven door gepensioneerd gynaecoloog  dr. Boer, arts-epidemioloog prof. dr. Steegers (verloskunde en gynaecologie Erasmus MC) en kookboekenschrijfster Van Ruitenburg. Het is het...lees verder...


Natuurlijk!
16 september 2014

Natuurlijk! Elke dag écht eten

Anne Marie Reuzenaar is een succesvol auteur van boeken over voeding, onder andere haar boek "Zonder suiker" en het "Heden Ik" kookboek. Haar nieuwe boek over natuurlijk, puur en onbewerkt eten geeft veel...lees verder...


Lekker zonder gluten
20 juni 2014

Lekker zonder gluten

Ben je voor cliënten op zoek naar een goed basiskookboek voor het glutenvrij dieet? Dan is dit een aanrader. De inleiding is geschreven door een diëtist en dat is goed te merken. Gedegen informatie over gluten, glutenintolerantie...lees verder...


De vegarevolutie
18 mei 2014

De vegarevolutie

Lisa Steltenpool Plantaardig eten, ofwel veganisme is helemaal hot en trendy. En het spreekt helemaal aan als je het in zo’n nieuwe en fris jasje steekt als de auteur van dit boek. Dat is Lisa Steltenpool, voorzitter van...lees verder...


Eten wordt weer je vriend
11 maart 2014

Eten wordt weer je vriend

Mensen die een bariatrische ingreep hebben gehad, moeten na de operatie met hun voeding aan de slag. Of ze nu willen of niet, eten als voorheen kan niet meer. Het betekent meer eetmomenten per dag, kleinere porties,...lees verder...


Bloglovin
03 maart 2014

App: Bloglovin

Trends bijhouden, ideeën opdoen, ontspanning, kennis bijwerken… Je kunt heel veel redenen hebben om blogs te lezen. Maar het is altijd een beetje omslachtig alles bij te houden wat er geschreven wordt. Hoe anders is dat met de...lees verder...


het grote granenboek
28 februari 2014

Het grote granenboek

Sinds tarwe onder vuur ligt (daargelaten of dat nou terecht of onterecht is) is de opmars van verschillende graansoorten enorm. En dat op zich is natuurlijk erg positief. Want een groter aanbod van verschillende granen betekent...lees verder...


Broodbuik Kookboek
04 januari 2014

Broodbuik Kookboek

William Davis heeft een bestseller met zijn boek ‘Broodbuik’ en een bijbehorend kookboek kon dan natuurlijk niet achterblijven. Voor Davis is tarwe de duivel en in de introductie van dit boek gaat hij nóg feller te keer tegen...lees verder...


Superfood recepten
27 november 2013

Superfood recepten

Superfoods, wie heeft het er tegenwoordig niet over? In dit boek worden 32 superfoods allereerst ingedeeld in 8 categorieën. Bijvoorbeeld gedroogde bessen en vruchten in hun oorspronkelijke vorm, zoals gojibessen; zaden en granen...lees verder...


Het Voedselzandloper kookboek
04 november 2013

Het Voedselzandloper kookboek

Na de hype rondom De Voedselzandloper was het wachten op dit kookboek. Vorig jaar was er al het kookboek “Lekker lang jong” waarin de theorie van Kris Verburgh was vertaald in recepten. Daarom heeft dit boek van foodie en...lees verder...


Displaying results 1 to 30 out of 77
<< Eerste < Vorige 1-30 31-60 61-77 Volgende > Laatste >>
 
 
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten