Verschenen

 

Het gezonde hart boek. Hoe zorg je zo goed mogelijk voor je belangrijkste orgaan?
02 oktober 2015

Het gezonde hart boek

Een combinatie die niet vaak voorkomt: een vooraanstaande Amerikaanse cardioloog met een holistische visie op de gezondheid van het hart. Alleen al daarom is dit boek een aanrader. Niet alleen voor je cliënten met hartproblemen,...lees verder...


Onstpannen eten
30 september 2015

Ontspannen eten

In deze obesogene maatschappij is er iets wat veel mensen nog mogen leren: bewust en ontspannen eten. Dat is niet zo eenvoudig, maar met het boek van Rita Zeelenberg in de hand kunnen mensen een eind komen. Rita Zeelenberg is...lees verder...


Het hongerige brein
28 juli 2015

Het hongerige brein

“De ultieme afvalbijbel”, is de ondertitel op de voorkant. Dat zijn (te) grote woorden voor een boek. Toch is dit wel degelijk een heel goed boek over overgewicht en afslanken van internist Frank van Berkum. Het boek bestaat uit...lees verder...


Overgewicht en obesitas bij kinderen
27 juli 2015

Overgewicht en obesitas bij kinderen

Overgewicht is meestal geen ziekte, maar een normale reactie van het lichaam op een abnormale omgeving. Dat stellen Edgar van Mil (kinderarts-kinderendocrinoloog) en Arianne Struik (ontwikkelingspsycholoog-systeemtherapeut) in...lees verder...


20x Hollandse pot
20 juli 2015

20x Hollandse pot in plaatjes

Wat een aanwinst voor iedereen die met mensen met dementie werkt. De map “20x Hollandse pot in plaatjes” is namelijk een perfect hulpmiddel om mensen met dementie bij het koken te betrekken. Dementerenden hechten vaak veel waarde...lees verder...


eet gewoon van Frans de Jong
20 juli 2015

Eet gewoon!

De nieuwste trend op het gebied van afslanken lijkt “doe maar gewoon”. Want vlak na het anti-dieetboek is er nu ook het boek "Eet gewoon!" met als ondertitel: Eet gezonder, voel je fitter en word slanker in 30 dagen. En...lees verder...


groente van het voedingscentrum
17 juli 2015

Groente

Meer groente eten leidt tot aanzienlijk minder gevallen van hart- en vaatziekten en kanker. Als de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van 200 gram per dag gehaald wordt tenminste. Met het boek Groente probeert het...lees verder...


Lekker eten na een maagverkleining
05 juli 2015

Lekker eten na een maagverkleining

Een Belgische chirurge die bariatrische ingrepen uitvoert in het Universitair Ziekenhuis Brussel en in haar vrije tijd hobbykok is. Deze unieke combinatie heeft geleid tot het boek “Lekker eten na een maagverkleining”. De...lees verder...


Suiker, het zoete vergif
04 juli 2015

Suiker, het zoete vergif

Met enige schroom begon ik aan dit boek. Ach nee hè, toch niet het zoveelste hypeboek dat suiker verkettert? Maar deze schroom was onterecht: Huib Stam schreef een goed onderbouwd en nuchter boek. Zijn conclusie: er is...lees verder...


antidieetboek van eetschrijver
26 juni 2015

Het antidieetboek

Dat Nederlanders niet in dieetgoeroes geloven, bleek onlangs uit een onderzoek van de NVVL. Dat moet wel onze Hollandse nuchterheid zijn. Voor al die mensen moet het nieuwe boek van Eetschrijver (auteur van Weg van de supermarkt)...lees verder...


11 juni 2015

Melk de witte sloper

Alissa Hamilton schreef eerder een boek over fabrieksgemaakte sinaasappelsap en heeft in dit boek haar pijlen gericht op melk. De titel is nogal provocerend, net zoals de ondertitel “Waarom melk slecht voor je is en je best...lees verder...


Nachtrust
05 juni 2015

Nachtrust

Dat te weinig slaap verband houdt met overgewicht weten diëtisten inmiddels wel. Maar wist je ook dat een kort dutje door een verlaging van de bloeddruk de gezondheid ten goede komt? Dat is een van de weetjes uit het boek...lees verder...


Hartstikke lekker
31 mei 2015

Hartstikke lekker

Een kookboek vol lekkere gezonde recepten, geschreven door een cardioloog: dat zie je niet zo vaak. Juist de praktische vertaling naar receptuur ontbreekt meestal bij voedingsadviezen bij hart- en vaatziekten of ter preventie...lees verder...


Foodtopia. Het voedsel van de toekomst
22 mei 2015

Foodtopia

Hoe ziet het voedsel van de toekomst eruit? Gaan we massaal aan de insecten en het kweekvlees? Komen er superfoods die kanker en dementie kunnen voorkomen? Of grijpen we juist terug op de voedingsgewoonten van 50 jaar geleden?...lees verder...


Kanker voorkomen doe je ook zelf
15 mei 2015

Kanker voorkomen doe je ook zelf

Het risico van lage doses kankerverwekkende stoffen, dat moet je goed in gedachten houden bij het lezen van "Kanker voorkomen doe je ook zelf". David Khayat legt in het begin duidelijk uit wat hij daarmee bedoelt. Als...lees verder...


Sterren van de hemel
15 mei 2015

Sterren van de hemel

Samen genieten, ook als iemand in de familie of het gezelschap niet alles mag eten. Dat was de wens van Daan en voor Larisse van der Haar-Buijze het uitgangspunt voor dit boek. Larisse's (overleden) zoon Daan leed aan een zeer...lees verder...


Overgewicht en gezondheid
01 mei 2015

Overgewicht en gezondheid

Eind jaren 70 heeft journalist Els van Thiel het boek "Overmorgen begin ik" geschreven, over overgewicht. Na al die jaren was ze benieuwd wat er inmiddels veranderd is in onze kijk op overgewicht. Daarvoor is ze in...lees verder...


De marshmallow-test
27 april 2015

De marshmallow-test

Al in de opleiding diëtetiek komt de Marshmallow-test ter sprake. Dit boek is geschreven door de man achter dit wereldberoemde experiment: Walter Mischel, hoogleraar psychologie aan de Columbia University, New York. Het...lees verder...


die eetbuien
05 april 2015

Die eetbuien

Judith Lagerwaard is ervaringsdeskundige als het gaat om eetproblemen. Zelf was ze jarenlang een extreme jojo’er, met een BMI variërend van 28 tot 45. Regelmatig had ze periodes waarin ze dwangmatig teveel at. Toch heeft ze jaren...lees verder...


Zonder suiker in de supermarkt
03 april 2015

Zonder suiker in de supermarkt

Suiker staat enorm in de belangstelling en dan vooral het minderen of zelfs mijden er van. Daar speelt dit zakboekje op in. Feitelijk is het boekje niets anders dan een voedingsmiddelentabel waarbij van ruim 1.500...lees verder...


Hoe word je 100?
03 april 2015

Hoe word je 100?

‘Om gezond 100 te worden, hoef je geen gezondheidsfreak te zijn’, zo stelt de Nederlandse arts William Cortvriendt in het persbericht bij het uitkomen van zijn boek “Hoe word je 100?”. ‘Het zijn vele kleine aanpassingen in...lees verder...


Licht!
12 maart 2015

Licht!

Heb je cliënten in je praktijk die tarwe of melk moeten vermijden? Dan kun je ze met een gerust hart het boek Licht! van auteur, chef en tv-persoonlijkheid Hugh Fearnley-Whittingstall (bekend van River Cottage) aanbevelen. Dit...lees verder...


Hufterproof
11 maart 2015

Hufterproof

Heb jij wel eens te maken met vervelend en ongewenst gedrag van cliënten of zelfs geweld. Moet je het weleens ontgelden en weet je niet goed hoe je daarop moet reageren? Gebruik dan de informatie en tips uit deze waaier om de...lees verder...


kleinGROOT
25 februari 2015

kleinGROOT

Wil je het gedrag van anderen (of jezelf) soms een beetje veranderen en heb je weinig tijd om je in de wetenschap achter gedragsverandering te verdiepen? En ook eigenlijk geen tijd om een boek te lezen? Dan is dit boek niet zo...lees verder...


Een eetstoornis overwinnen, kan dat?
24 februari 2015

Een eetstoornis overwinnen, kan dat?

In dit handzame boekje geeft de Nederlandse expert op het gebied van eetstoornissen dr. Greta Noordenbos heldere antwoorden op vele vragen over eetstoornissen. Van de drie meest voorkomende eetstoornissen (anorexia nervosa,...lees verder...


Vrouwen en verlangen
13 februari 2015

Vrouwen en verlangen

Veel van je vrouwelijke cliënten met overgewicht of met een verstoorde relatie met eten zullen zich herkennen in de verhalen van Alexandra Jamieson. Jamieson is je wellicht wel bekend van de Super size me-documentaire. Ruim tien...lees verder...


Spice wise
12 februari 2015

Spice wise

SVH meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in restaurants, was jarenlang docent bij de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en werkte als kruidenspecialist voor grote fabrikanten. Tot het noodlot toesloeg en...lees verder...


Zin in lekker eten
09 februari 2015

Zin in lekker eten

De ontwikkeling van de herziene NDF Voedingsrichtlijn is stap 1. Stap 2 is de implementatie. Het boek “Zin in lekker eten” van het Diabetes Fonds helpt daar een handje bij. Dries Hettinga, adjunct-directeur van het Diabetes...lees verder...


Gezondheidsraad
02 februari 2015

Achtergronddocumenten Richtlijnen goede voeding 2015

Onlangs heeft de Gezondheidsraad 8 achtergronddocumenten uitgebracht ter voorbereiding op de nieuwe Richtlijnen goede voeding 2015. In elk van deze documenten staan enkele opvallende conclusies.  Aardappelen De...lees verder...


Boodschapp Glutenvrij
02 februari 2015

Boodschapp Glutenvrij

De app Boodschapp Glutenvrij helpt mensen die glutenvrij willen of moeten eten bij het maken van een bewuste keuze. De app maakt de samenstelling van een verpakte voedingsmiddel inzichtelijk; zowel de ingrediënten als de...lees verder...


Displaying results 61 to 90 out of 432
 
 
 
 
 

 

Meest populair

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten