Verschenen

 

Supereating
26 november 2010

Supereating

Volgens de auteur en gezondheidsjournalist Ian Marber (ook bekend als the Food Doctor), zit de voedingswereld vastgeroest in de “één-stap-benadering” bij de aanpak van gezondheidsproblemen. Hij noemt het adviseren van magnesium...lees verder...


Koken. Over de oorsprong van de mens
26 november 2010

Koken

Kunnen we leven van rauw voedsel alleen? De “raw foodies” onder ons zullen het beamen, maar de meeste mensen weten dat het op z’n minst moeilijk is om dan voldoende veilig voedsel en calorieën binnen te krijgen. Met die...lees verder...


Food, Inc.
26 november 2010

Food, Inc.

In deze documentaire “Food, Inc.” maakt regisseur Robert Kenner korte metten met het idyllische beeld waarmee levensmiddelen in de supermarkten in de Verenigde Staten aan de man worden gebracht. De “fantasieplaatjes” op...lees verder...


Waarom gaat het nou nooit eens vanzelf
26 november 2010

Waarom gaat het nou nooit eens vanzelf

Waarom kan het nou nooit eens in een keer goed gaan? Dit lukt me nooit! Herken je deze gevoelens? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben nu eenmaal last van een “lage frustratietolerantie”. In dit boekje van Bert van Dijk,...lees verder...


De meest gestelde vragen over diabetes en zwangerschap
26 november 2010

De meest gestelde vragen over diabetes en zwangerschap

Zwanger worden en zijn hoeft bij een vrouw met diabetes niet tot problemen te leiden, maar er is wel een extra risico op complicaties. Internist Thiemo Veneman, werkzaam in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo, geeft in dit kleine...lees verder...


Dieren eten
26 november 2010

Dieren eten

Literair schrijver Jonathan Safran Foer heeft zich met “Dieren eten” gewaagd aan non-fictie. Een boek waarin hij - zelf vegetariër - de misstanden in de bio-industrie weergeeft. Foer verdiepte zich voor zijn boek 4 jaar lang in...lees verder...


Samen koken voor de groep
26 november 2010

Samen! Koken voor de groep

Begeleiders werkzaam op woongroepen van de Gemiva-SVG Groep in Zuid-Holland zaten te springen om meer kunde, kennis en inspiratie voor het eten binnen de groepen. Het idee voor een kookboek was al snel geboren en is samen met...lees verder...


Hartverwarmend
20 november 2010

Hartverwarmend

In 2005 is Resto VanHarte gestart. Dit zijn eetgelegenheden om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Bij de Resto’s is iedereen welkom en men kan er 2-3 keer per week een driegangen maaltijd (100% halal, ook vegetarisch)...lees verder...


Diabetes een rugzak voor het leven
20 november 2010

Diabetes een rugzak voor het leven

Bij diabetes gaat alle aandacht vaak uit naar pillen, prikken en medische complicaties. Voor de psychische kant is vaak wat minder aandacht. Jacqueline Putker, al 25 jaar diabetesverpleegkundige, heeft daarom het boek “Diabetes...lees verder...


What (not) to eat
20 november 2010

What (not) to eat

Wist je dat moleculair koken uit is, en dat koffiepads, smaakjes thee, energydrinks en voorverpakte slamelanges anno 2010 echt niet meer kunnen? Maar met puur en gezond, filterkoffie, arganolie, gerookte thee en duurzaam vlees...lees verder...


Eten om te scoren!
20 november 2010

Eten om te scoren!

Kinderen aanzetten om meer te bewegen en gezonder te eten. Dat is het doel van het boek “Eten om te scoren!” en dat proberen de initiatiefnemers op een wel heel unieke manier te bereiken. De initiatiefnemers zijn de Union of...lees verder...


Alles over vitamines, mineralen en supplementen
20 november 2010

Alles over vitamines, mineralen en supplementen

Het belang van vitamines en mineralen voor de gezondheid wordt door fabrikanten nogal eens overdreven. Er worden een hoop halve waarheden, fabels en onzinnigheden beweerd, zo stelt het Voedingscentrum in haar nieuwe boek over...lees verder...


Slanker met je hartritme
20 november 2010

Slanker met je hartritme

Als diëtist weet je als geen ander dat negatieve emoties en stress overgewicht tot gevolg kunnen hebben. De auteurs van het boek “Slanker met je hartritme” zijn David O’Hare, huisarts en diëtist en drs. Kees Blase, directeur...lees verder...


De hormoonfactor
20 november 2010

De hormoonfactor

Heel Amerikaans geschreven, dit boek met een “baanbrekende” methode om af te vallen. Op zich geeft de auteur (personal trainer Ralph Moorman) een heel aardige uitleg over hoe hormonen - zoals insuline, schildklierhormoon,...lees verder...


Ook voor mij een gebakje
20 november 2010

Ook voor mij een gebakje

Peggy Kanters volgt al jaren een lactosebeperkt dieet. Omdat ze ook wel eens gebak wilde eten is ze op zoek gegaan naar een receptenboekje voor lactosevrij of –arm gebak. Dat bleek niet te bestaan, dus heeft ze er zelf maar een...lees verder...


Mysterie van de reuk
27 april 2009

Het mysterie van de reuk

Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe het is als je plotseling je reukvermogen kwijtraakt? Lees dan het boek “Het mysterie van de reuk”. Joke Boon beschrijft in dit boek haar eigen geschiedenis. Maar dat niet alleen. Naar...lees verder...


Displaying results 421 to 436 out of 436
 
 
 
 
 

 

Meest gelezen uit andere rubrieken

 
 
 

 

Meest populair

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten