Verschenen

 

Eet als een expert
03 juni 2016

Eet als een expert

Alweer een cliënt in je praktijk die overtuigd is dat melk voor kalfjes is of dat gluten en suiker gif zijn? Adviseer dan dit boek “Eet als een expert” van 4 mensen achter “I’m a foodie” – een blog over voeding. Ze hebben allen...lees verder...


Etenstijd
30 mei 2016

Etenstijd

‘Na het lezen van dit boek weet je meer over voeding dan je ouders’ staat er op de cover van dit boek voor kinderen voor de hoogste groepen van de basisschool. Dat geloof ik, want dit boek geeft echt heel uitgebreid uitleg over...lees verder...


Het insectenkookboek
06 mei 2016

Het insectenkookboek

Insecten kom je steeds vaker tegen op de kaart van restaurants en ook in sommige supermarkten in Nederland zijn producten met insecten soms al verkrijgbaar. Online kun je eetbare insecten al bestellen als consument, bijvoorbeeld...lees verder...


Killerbody
01 mei 2016

Killerbody. Slank in 12 weken

‘Dit boek is gewoon porno’, zegt een vriend die het boek van Fajah Lourens doorbladert. En ja, dit boek staat vol met sexy foto’s van de auteur, die bekend is als fotomodel, actrice en DJ. Maar Fajah is vooral bekend als “queen...lees verder...


Voedingsmythes
22 april 2016

Voedingsmythes

Nieuws over voeding kun je meestal negeren. Sociale media, Google, kranten, radio en tv praten doorlopend over voeding, maar hebben het bijna altijd fout. Dat is de boodschap van het nieuwe boek “Voedingsmythes” van prof. dr....lees verder...


Afvallen met de Wet van Harriët
15 april 2016

Afvallen met de Wet van Harriët

Geen lifestyleprogramma op televisie zonder aandacht voor een gezond gewicht en lekker eten. Zo ook in RTL Breakfast Club. In 2015 was Harriët Verkoelen 10 afleveringen aanwezig om toelichting te geven op gezonde voeding waarmee...lees verder...


Gezond eten met gezond verstand
01 april 2016

Gezond eten met gezond verstand

Van spijsvertering tot overgewicht, van E-nummers tot RCT’s en van DALY’s tot detoxen: je kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan bod in dit boek over gezond eten. Telkens wordt duidelijk aangegeven wat de huidige stand van...lees verder...


Nierstichting lanceert zoutmeter
17 maart 2016

Nierstichting lanceert zoutmeter

De meeste Nederlanders weten wel dat te veel zout schadelijk is. Slechts 1 op de 5 denkt zelf teveel zout binnen te krijgen, maar in werkelijkheid krijgt 85% meer binnen dan de maximaal aanbevolen hoeveelheid van 6 gram per dag....lees verder...


Rust
11 maart 2016

Rust

E-mail, Whatsapp, Facebook en andere media... we worden overspoeld met informatie. Volgens Robert Bridgeman (van de Bridgeman methode), auteur van dit boek "Rust" ontvangen we in een week net zoveel informatie als 100...lees verder...


Kickstart
04 maart 2016

Kickstart

Tussen alle boeken van diverse eetgoeroes, is dit boek "Kickstart" een verademing om eens te lezen. Het helpt de lezer werkelijk op weg naar een gezondere leefstijl binnen een veganistisch voedingspatroon. Het boek is...lees verder...


Yo kids, ley's go paleo
24 februari 2016

Yo kids let’s go paleo

Sandra van Schijndel is sportinstructrice en schreef eerder het boek "Let’s go paleo". Nu maakte ze een oerboek dat echt voor kinderen is geschreven. Het boek is ingedeeld naar de seizoenen en bevat een korte uitleg...lees verder...


Check je houdbaarheid
24 februari 2016

Check je houdbaarheid

Hanny Roskamp en Pim Christiaans zijn twee journalisten die al jaren schrijven over gezondheid. Ze bundelden al hun kennis over anti-aging in dit boek. Check jezelf, doe iets met de resultaten en vertraag het verouderingsproces,...lees verder...


Verlichte kost
12 februari 2016

Verlichte kost

Laat je niet afschrikken door het idee dat filosofie zware kost is. Dit dunne boek van journalist Rik Peters leest juist vlot weg. Filosofen hebben in de loop der eeuwen weinig nagedacht over voeding. Niet zo gek, want velen zien...lees verder...


Zitten is het nieuwe roken
08 februari 2016

Zitten is het nieuwe roken

Regelmatig bewegen, welke diëtist geeft dat advies nu niet aan haar cliënten? Maar dat lijkt niet genoeg te zijn. Steeds vaker hoor je in de media 'Zitten is het nieuwe roken'. Dit boekje van Katja de Bruin (redacteur bij een...lees verder...


Bonen!
05 februari 2016

Bonen!

Veel mensen weten niet dat je met bonen, peulvruchten, erwten en linzen zo veel lekkere gerechten kunt maken. In dit internationale jaar van de boon en nu de Gezondheidsraad adviseert peulvruchten op het menu te zetten, wil jij...lees verder...


Gij zult goed eten Mac van Dinther
31 januari 2016

Gij zult goed eten

Het was het afgelopen jaar een succesvolle serie in de Volkskrant: Gij zult goed eten, de 10 geboden. De auteur Mac van Dinther is eetschrijver en culinair journalist. Voor deze serie deed hij onderzoek in de wereld vol...lees verder...


Boom geniet zonder gluten
17 januari 2016

Boom geniet zonder gluten

Jan-Willem van der Boom, auteur van dit boek en hobbykok, kampt al jaren met een glutenallergie. Veel kookboeken vond hij te ingewikkeld en de gerechten niet altijd goed. Daarom dook hij zelf de keuken in. Het resultaat: een...lees verder...


Trends 2016
04 januari 2016

Trends 2016

Trendwatcher Adjiedj Bakas presenteert in de uitgave "Trends 2016" de belangrijkste trends voor dit jaar. Op het gebied van voeding en gezondheid verwacht hij dat: de focus komt te liggen op streekproducten en verse...lees verder...


Weet wat je eet
04 januari 2016

Weet wat je eet

Met het verschijnen van de  Richtlijnen goede voeding, is de discussie over wat nu echt gezond is, nog lang niet afgerond. Er zijn al onderzoekers die nieuwere inzichten hebben. Dat is helemaal duidelijk als je dit boek...lees verder...


De kleine keukenhulp
13 december 2015

De kleine keukenhulp

Geef jij kooklessen aan kinderen? Of ken je ouders die hun kinderen wel wat meer mogen betrekken bij het bereiden van eten? Dan is het boek “De kleine keukenhulp” zeker een aanrader. Het bevat leuke recepten die kinderen met...lees verder...


De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen
11 december 2015

De Nederlandse culinaire literatuur in 90 en enige verhalen

Lekker vrij de komende weken? Even tijd voor een boek? Dan vind je het misschien net als ik ook leuk om over eten te lezen, maar even niet op de wetenschappelijke manier. Dan liever in romans en verhalen. Passages waarin eten...lees verder...


het nieuwe proefboek van klosse en schmeinck
30 november 2015

Het Nieuwe Proefboek

Als je helemaal op de hoogte wilt zijn over alles wat met smaak te maken heeft, lees dan het Nieuwe Proefboek van Peter Klosse (eigenaar van Hotel en Restaurant De Echoput bij Apeldoorn, oprichter van de Academie voor Gastronomie...lees verder...


77 fabels en feiten over afvallen van hans kraak
30 november 2015

77 fabels en feiten over afvallen

Wat werkt bij afvallen? Groene thee, een sapkuur, mosterd, citroensap of veel water drinken? Of is het microbendieet dé oplossing? Moet je koolhydraten mijden? Vragen over afvallen die we als diëtist (bijna) allemaal kennen. Via...lees verder...


Groente uit zee
30 november 2015

Groente uit zee

Steeds vaker lees je: zeewier is lekker, voedzaam en ook nog eens milieuvriendelijk. Maar wat doe je er mee in je keuken? Veel cliënten zullen het niet weten en wellicht jijzelf ook niet. Lees dit prachtig vormgegeven boek en...lees verder...


Lekker zonder allergenen glutenvrij
15 november 2015

Lekker zonder allergenen

Dit boek van de Belgische bakker Yves Thomaes staat vol recepten van broden, broodjes, pizza’s, taarten en muffins die zonder allergenen (en dus glutenvrij) bereid zijn. Dat is dan ook de enige reden waarom ik dit boek zou...lees verder...


Ik wil moet kan afvallen
13 november 2015

Ik wil moet kan afvallen

Afvallen en gewicht handhaven, het is voor velen zo moeilijk. Een van de belangrijkste succesfactoren is het hebben van de juiste "mindset" om je gedrag blijvend te veranderen. Dit boekje kan daar flink bij helpen. Het...lees verder...


Systemisch wijzer
12 november 2015

Systemisch wijzer

Voel je dat er iets niet klopt binnen je diëtistenteam of organisatie? Dan is het soms lastig om je vinger er achter te krijgen. Dit boek helpt je op een heldere en toegankelijke manier hoe je dan opstellingen binnen je team of...lees verder...


De Gluut
02 november 2015

De Gluut

Radicaal je voedingspatroon omgooien en anders moeten eten, de auteur van dit boek Pauline Kalkhove (bijnaam De Gluut) weet wat het is. Bij haar is in 2009 coeliakie vastgesteld. Ze heeft bovendien diabetes type 1 en bij haar...lees verder...


Zorg rondom hartfalen
02 november 2015

Zorg rondom hartfalen

De eerste druk van dit boek verscheen 10 jaar geleden. Sinds die tijd is er veel veranderd in de behandeling van en de zorg voor patiënten met chronisch hartfalen. Daarom is het boek "Zorg rondom hartfalen"...lees verder...


Eten met plezier kookboek voor nierpatienten
27 oktober 2015

Eten met plezier

Er is een kookboek dat al 40 jaar verkocht en vooral ook door diëtisten uitgedeeld wordt: het boek “Eten met plezier”. Dit dieetboek voor nierpatiënten maak iedereen met een nierziekte wegwijs in het lastige dieet van eiwit-,...lees verder...


Displaying results 31 to 60 out of 433
 
 
 
 
 

 

Meest populair

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten