Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 februari 2013

Zoutgehalte brood en groenteconserven neemt af

Door: Karine

zout

Het zoutgehalte in brood en groenteconserven is in 2012 significant afgenomen ten opzichte van 2011. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gemiddelde zoutgehalte nam ook af voor kaas, koude sauzen, pindasauzen en chips, maar deze daling was niet significant. In vlees en soepen is geen verschil in het zoutgehalte waargenomen. Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van de onafhankelijke zoutanalyses door de NVWA. De NVWA doet sinds 2009 jaarlijks onderzoek naar het zoutgehalte in levensmiddelen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport meldt een lichte daling van de zoutconsumptie. De dagelijkse inname van zout is met ongeveer 3% gedaald ten opzichte van 2011, aldus minister Schippers in een brief aan de tweede kamer.

Bron: RIVM, ministerie VWS

 

Gerelateerd nieuws:

Vanaf januari minder zout in brood.

Nieuw keurmerk de bewuste bakker

Zout in levensmiddelen nagenoeg onveranderd


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten