Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 april 2013

Zoutboek laat écht zien waar zout in zit


Zoutboek Grip op zout

Het is voor cliënten altijd lastig om in te schatten hoeveel zout er in voedingsmiddelen zit. Met het Zoutboek wordt het iedereen in een blik duidelijk. Het Zoutboek bestaat uit een display met buisjes gevuld met zout.  Elk buisje correspondeert met een bepaald voedingsmiddel dat erbij staat afgebeeld. Zo ziet iedereen dat een portie gerookte zalm al de helft van de aanbevolen 6 gram levert, net zoals een kant-en-klare pastasaus en dat je met 1 pizza al de complete aanbeveling binnenkrijgt. Een perfect visueel hulpmiddel dus ter ondersteuning van je zoutadviezen. Het Zoutboek is uitgegeven door de Nierstichting naar idee van diëtist Trijntje Kok uit het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het maakt deel uit van de campagne Grip op zout om zoutgebruik terug te dringen bij nierpatiënten en mensen met een verhoogd risico op nierschade. Diëtisten werkzaam in nefrologie en cardiologie ontvangen het Zoutboek gratis. Werk je buiten deze categorieën dan kan je het Zoutboek bestellen bij de Nierstichting voor € 75,=. Je ontvangt tevens voorbeelden van  de andere ondersteunende materialen, zoals een folder, een zoutwijzer, een kruidenwijzer en zoutstickers.  


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten