Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 augustus 2013

Zout in voedingsmiddelen daalt niet

Door: Karine

zout

zout

Het zout in alledaagse voedingsmiddelen is gemiddeld niet gedaald sinds 2007. Zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Een deel van de voedingsmiddelen is minder zout geworden, maar er zijn ook producten die nu juist zouter zijn. De grootste stijgers sinds 2007 zijn sandwichspreads, kroketten en kaas. Ook zijn er grote verschillen binnen de productgroepen, het minst zoute product is vaak een derde minder zout dan het zoutste product. De resultaten van het onderzoek staan in de Consumentengids van september.

Minister Schippers (Volksgezondheid) meldde de Tweede Kamer in mei 2013 dat zij met de bedrijven concrete ambities met een concreet tijdspad wil afspreken. Strenge monitoring en openbaarmaking van zoutreductie moeten er voor zorgen dat fabrikanten zich hier ook daadwerkelijk aan houden. De Consumentenbond volgt dit kritisch. Als deze maatregelen niet het gewenste resultaat opleveren, zal de Consumentenbond nogmaals bij minister Schippers aandringen op wettelijke maatregelen.

Bron: Consumentenbond

 

Gerelateerd nieuws

Vanaf januari minder zout in brood

Zout in levensmiddelen nagenoeg onveranderd


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten