Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 juli 2012

Zout in levensmiddelen nagenoeg onveranderd


Zoutvaatje

De afgelopen 3 jaar is het gemiddelde zoutgehalte in levensmiddelen zoals vleeswaren, kaas, kant-en-klaarmaaltijden, sauzen en chips bijna onveranderd, ondanks beloften van de FNLI. Dat blijkt uit de recente metingen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA ziet wel dat sommige producten in zoutgehalte zijn gedaald.Maar hier staat vaak weer een ander product tegenover dat juist zouter is geworden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij verschillende soorten chips. Ook zijn er nog steeds grote verschillen in zoutgehaltes in vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten.

De Consumentenbond reageerde meteen op het rapport van de NVWA met een persbericht. De organisatie wil dat Minister Schippers haar toezegging om paal en perk te stellen aan het zoutgebruik in de levensmiddelenindustrie zo spoedig mogelijk uitvoert.

Bron: NVWA

 

Gerelateerd nieuws:
Per dag krijgen jongens 8,4 gram zout binnen en meisjes 6,8 gram
FND project streeft naar vermindering zout
Campagne Opzouten
Zoutverlaging in voedsel niet gehaald


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten