Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
07 augustus 2015

Zorgt spicy eten voor een langer leven?

Door: Karine

Mensen die veel chilipepers eten, leven langer, aldus een publicatie in BMJ. Dit effect bleek al eerder uit proefdieronderzoek en heel kleine humane studies, maar is nu ook bevestigd in de China Kadoorie Biobank studie. Dit is een prospectieve cohortstudie bij een half miljoen mensen, gestart in 2008. Via vragenlijsten is de deelnemers gevraagd naar gezondheid, alcoholgebruik, het eten van chili’s, vlees, groente en de voorkeur voor “spicy” voedsel. Na 7 jaar vulden de deelnemers opnieuw de vragenlijst in. De liefhebbers van pittig voedsel hadden minder risico op dood door kanker, hart- en vaatziektes en aandoeningen van de luchtwegen. Het hoogst beschermende effect was zichtbaar bij 1-2 keer per week consumptie van chilipepers. Vaker pepers eten had geen extra effect.

Bron: Time


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten