Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
16 november 2015

Zelf bereiden maaltijden verlaagt diabetesrisico

Door: Reina

Zelf bereiden maaltijden verlaagt diabetesrisico

Mensen die voornamelijk zelfbereide maaltijden eten, hebben minder kans op het krijgen van diabetes type 2. Dat stelden onderzoekers van Harvard University op de American Heart Association's Scientific Sessions 2015.

Lunches en diners

Mensen die wekelijks 11-14 zelfbereide maaltijden (lunch en/of diner) eten, hebben een 13% lager risico op diabetes type 2 dan mensen die minder dan 6 zelfbereide lunches of diners eten. Dit blijkt uit gegevens van bijna 58.000 vrouwen uit de Nurses' Health Study en meer dan 41.000 mannen uit de Health Professionals Follow-up Study. De deelnemers zijn 36 jaar gevolgd (1986-2012). Er was te weinig informatie over het effect van het zelf bereiden van het ontbijt.

Bron: AHA


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten