Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 april 2017

‘Zeewier is de groente van de toekomst’

Door: Karine

Staatssecretaris Van Dam (foto Rijksoverheid)

‘Zeewier is de groente van de toekomst.’ Dat zei staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken op 12 april in Scheveningen. Hij gaf het startschot voor het innovatieprogramma ”Seaweed for Food and Feed”. Hiermee investeert het kabinet 5 miljoen euro in duurzame teelt van zeewier en het geschikt maken van zeewier voor menselijke consumptie en diervoer.

Zeewier
Zeewier, een natuurlijke bron van onder andere jodium en eiwit, wordt onder andere geteeld door de Stichting Noordzeeboerderij, een zeewier-proefboerderij voor de kust van Scheveningen. Na de The Dutch Weed burger wordt nu ook gewerkt aan ”Seawharma”.

Bron: Rijksoverheid


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten