Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 juli 2012

Winiefred kookt met Stevia

Door: Winiefred Van Killegem

Winiefred kookt met Stevia

Stevia is nu ongeveer 1 jaar toegestaan als zoetstof op de Europese markt. Sindsdien zijn er vele merken zoetmiddelen en producten met stevia op de markt gekomen. Alleen recepten voor het koken of bakken met stevia zijn er nog niet zo veel. Het boekje “Winiefred kookt met stevia” is daarom een prima manier om kennis te maken met het gebruik van stevia in de keuken. Winiefred van Killegem is een in België bekend kruidenvrouwtje met ene passie voor kruiden en groenten. Zij schreef al vele (kook)boekjes, met name over kruiden. Zij experimenteerde, zo schrijft ze in de inleiding, al voor de toelating van stevia, met recepten waarin zij gebruik maakte van het steviaplantje. In dit boekje geeft ze recepten voor sappen, jams, desserts, koekjes, taarten en sauzen. Allemaal bereid zonder gebruik te maken van suiker. Winiefred gebruikt steviabaadjes, stevia-extract of steviapoeder. Voorafgaand aan de recepten lees je in het boekje een stukje over de geschiedenis van stevia, het telen ervan en de voedingskundige samenstelling.

Winiefred kookt met stevia, Winiefred van Killegem, Davidsfonds uitgeverij, 63 p, ISBN 9789058268679, € 11,50


Roland Lemaire, , 09 juli 2012:
Stevia is helemaal niet toegelaten als zoetstof, steviolglycosiden wel (zie stevia.eu). Ik ken Winiefred maar Anna was haar voor

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten