Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
07 januari 2014

WHO halveert mogelijk suikeraanbeveling

Door: Karine

Suiker

De WHO overweegt om de maximale aanbeveling voor suiker te halveren van 10 energie% naar 5 energie%.  Dit zijn dan niet alleen toegevoegde suikers, maar ook suikers die van nature aanwezig zijn in honing, stropen en vruchtensappen. Dit meldt de Sunday Times, dat inzicht kreeg in een vertrouwelijk conceptrapport. De krant verwacht dat de voedingsindustrie veel commentaar zal hebben op deze nieuwe richtlijnen. In Nederland hanteert de Gezondheidsraad in haar Richtlijnen goede voeding (2006) geen maximale hoeveelheid, wel adviseert men de hoeveelheid toegevoegde suikers in de voeding en het gebruik van suikerbevattende dranken te beperken.

Bron: Sunday Times


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten