Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
11 maart 2015

Vroege introductie van pinda verkleint kans op allergie

Door: Angela

Boterham met pindakaas

Het vermijden van pinda(kaas) in de voeding van jonge kinderen met een verhoogd risico op een allergie lijkt averechts te werken. De kans op het ontwikkelen van een pinda-allergie is dan juist groter. Dit blijkt uit onderzoek onder 530 kinderen, gepubliceerd in New England Journal of Medicine. Eerder onderzoek heeft vergelijkbare resultaten gevonden. Volgens de onderzoekers zorgt vroege introductie van pinda(kaas) vanaf 4-11 maanden voor het opbouwen van tolerantie.  

Het onderzoek is uitgevoerd bij 530 baby’s van 4-11 maanden met ernstig eczeem en/of een allergie voor kippeneieren. De helft van de kinderen moest pinda’s elimineren tot de leeftijd van 5 jaar en de andere helft kreeg minimaal 6 gram pinda-eiwit per week. Het regelmatig eten van pinda(kaas) vanaf de leeftijd van 4-11 maanden verkleinde de kans op een pinda-allergie op 5-jarige leeftijd met minimaal 70%.

Bron: New England Journal of Medicine


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten