Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 augustus 2011

Voedingscentrum en NISB coachen ouders

Door: Reina

Mijn gezonde voorbeeld

Met de vraag “Geef jij ook jouw Na-aapje het gezonde voorbeeld?” vragen het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Voedingscentrum vanaf vandaag aandacht van ouders voor hun eigen voorbeeldgedrag. Onder het motto “een gezonder kind begint bij een gezond voorbeeld” worden ouders van jonge kinderen bewust gemaakt van hun eigen eet- en beweeggedrag en worden ze uitgedaagd om hun eigen gedrag te testen.

 

Op www.hetgezondevoorbeeld.nl staat een test van 9 vragen over thema’s als: ontbijten of niet, televisie kijken of naar buiten gaan, de auto nemen of de fiets. Aan het einde van de test krijgen ouders persoonlijk advies hoe goed ze het al doen, en waar ze eventueel kunnen verbeteren. Daarna is er de extra mogelijkheid om gratis aan te melden voor de coaching-site: “mijn gezonde voorbeeld”, waar verbeterpunten worden omgezet in concrete actiepunten. Bekijk het demo-filmpje voor een eerste indruk.

Voor professionals in de (jeugd)gezondheidszorg, voedingsvoorlichting en kinderopvang zijn diverse materialen ontwikkeld om ouders bewust te maken van hun voorbeeldgedrag. Naast de online test en “mijn gezonde voorbeeld” zijn er diverse andere uitingen: Mini-zines, voorleesboekjes, een instuif-toolbox en posters. Deze materialen kun je gratis bestellen via de webshop van het Voedingscentrum. Informatie voor professionals staat op: www.hetgezondevoorbeeld.nl/professionals.

Bron: Voedingscentrum


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten