Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
10 september 2015

Voedingscentrum brengt keukenblunders aan het licht

Door: Reina

Voedingscentrum brengt keukenblunders aan het licht

Van de Nederlanders realiseert 1 op de 5 zich niet dat een goed ogende pastasalade niet meer te vertrouwen is als die langer dan 2 uur buiten de koeling staat. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder ruim 1.500 personen die minimaal 1 keer per week koken. Dit onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van het Voedingscentrum. Tijdens de landelijke campagne "Ziekmakers zie je niet" brengt het Voedingscentrum herkenbare situaties uit Nederlandse keukens in beeld, waarbij uv-licht onverwacht veel ziekmakers, als gevolg van keukenblunders, laat oplichten.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft (48%) van de consumenten denkt dat ze aan voedingsmiddelen kunnen zien of ruiken of ze er ziek van worden, terwijl beperkt houdbaar eten dat nog goed ruikt, te veel ziekmakers kan bevatten. Ruim 1 op de 3 mensen (35%) denkt ten onrechte dat je theedoek hygiënisch schoon wordt bij wassen op 40˚C. De campagne, gefinancierd door het Ministerie van VWS, verwijst naar 5x veilig tips voor: kopen, wassen, scheiden, verhitten en koelen van eten. Mensen die informatie willen over voedselveiligheid kunnen terecht op de campagnesite www.voedingscentrum.nl/ziekmakers.

Bron: Voedingscentrum


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten