Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
22 februari 2013

Voeding met hoge GI en zuivel verhogen kans op acne

Door: Karine

acne en voeding

Er komt steeds meer bewijs voor een relatie tussen voeding en acne, aldus een artikel in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Vooral producten met een hoge glykemische index (GI) en zuivel bevorderen acne, aldus de onderzoekers na een uitgebreid literatuuronderzoek. Ze benadrukken dat een verkeerde voeding geen acne kan veroorzaken, maar wel beïnvloeden of verergeren.

De auteurs gaan in op de literatuur vanaf 1960. In die tijd was er geen twijfel dat bepaalde producten als chocolade en varkensvlees de kans op acne verhoogde. Totdat 2 experimentele onderzoeken in de jaren 60 en 70 dit verband niet konden aantonen en voedingsadviezen bij acne uit de mode raakten. Recent onderzoek laat zien dat er wel degelijk een verband is tussen voeding en acne, met name als het gaat om zuivelproducten en producten met een hoge GI.

Bron: Academy of Nutrition and Dietetics en Noorderlicht

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten