Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 mei 2015

Vitamine E en lignanen goed voor het brein

Door: Angela

Voeding voor de hersenen

Sommige antioxidanten lijken gunstig tegen cognitieve achteruitgang op middelbare leeftijd. Zo hangt een hoge inname van lignanen sterk samen met minder cognitieve achteruitgang. En een lage inname van vitamine E gaat juist gepaard met een sterkere achteruitgang in het geheugen. Dit blijkt uit gegevens van de Doetinchem Cohort Studie onder 2.613 Nederlanders van 43-70 jaar. Het onderzoek is gepubliceerd in British Journal of Nutrition. Voor vitamine C, bètacaroteen, luteïne, en flavonoïden is geen relatie met cognitieve achteruitgang gevonden. Belangrijke bronnen voor lignanen zijn thee, groenten en noten. Vitamine E zit vooral in olie, noten en zaden.

Bron: RIVM


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten