Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 april 2013

Vette vis verlengt leven van 65-plussers

Door: Reina

65-plusser eet haring

Ouderen kunnen hun leven met 2,2 jaar verlengen door wekelijks 2 keer vette vis op het menu te zetten. Dat stellen onderzoekers van de Harvard School of Public Health (HSPH) en de universiteit van Washington. Het onderzoek is gepubliceerd in Annals of Internal Medicine.

Voor het onderzoek zijn gegevens bestudeerd van ruim 2.692 65-plussers, die gedurende 16 jaar zijn gevolgd in de Cardiovascular Health Studie (CHS). In het bloed van de deelnemers is het totaal gehalte aan omega 3-vetzuren en ook docosahexaeenzuur (DHA), docosapentaeenzuur (DPA) en eicosapentaeenzuur (EPA) geanalyseerd. Ouderen met het hoogste gehalte aan alle onderzochte omega 3-vetzuren (DHA, DPA en EPA) blijken een 27% lager sterfterisico te hebben dan ouderen met lagere gehaltes. DHA verkleinde de kans het meestop overlijden door coronaire hartziekten  EPA verkleinde de kans het meest op een niet-fatale hartaanval Een van de onderzoekers  Dariush Mozaffarian: ‘De bevindingen suggereren dat je de meeste waar voor je geld krijgt door voortaan 2 porties vette vis te gaan eten’.

Bron: Harvard Gazette


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten