Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 september 2017

Vernieuwde Artsenwijzer Diëtetiek gelanceerd op Dag van de Diëtist

Door: Angela

Vernieuwde online Artsenwijzer Diëtetiek gelanceerd op Dag van de Diëtist

Op De Dag van de Diëtist (19 september) wordt de compleet vernieuwde online versie van de Artsenwijzer Diëtetiek gelanceerd. De Artsenwijzer en de bijbehorende website zijn een goed hulpmiddel om de samenwerking tussen artsen en diëtisten te initiëren of te verbeteren. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) roept diëtisten op om de Artsenwijzer onder de aandacht te brengen van huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten en paramedici. De Artsenwijzer Diëtetiek is gratis beschikbaar op www.artsenwijzerdietetiek.nl en opgesteld in samenwerking met de specialistische diëtetiek netwerken, praktijkondersteuners en huisartsen.

Algemene voedingsadvisering

In de Artsenwijzer Diëtetiek staat op welk moment welke voeding geschikt is en wanneer de diëtist moet worden ingeschakeld. Er zijn 4 profielen die de behoefte aan voedingszorg beschrijven. Bij profiel 1 en 2 is er behoefte aan algemene voedingsadvisering. Dit behoort bij de basisvoedingszorg die arts, praktijkondersteuner of verpleegkundige/-specialist leveren. De diëtist kan daarbij ondersteuning bieden. Denk aan het geven van bijscholingen, advisering ten aanzien van in te zetten voorlichtingsmateriaal of digitale tools zoals apps.

Rol diëtist

Profiel 3 en 4 is het werkterrein van de (gespecialiseerd) diëtist. In de Artsenwijzer Diëtetiek wordt hierbij duidelijk aangegeven welke gegevens de diëtist nodig heeft, wat de doelstelling is van het dieet, wat de dieetkenmerken zijn en hoe lang de behandeling zal duren. Ook staat er een korte toelichting over de werkwijze van de diëtist.

Bron: Nederlandse Vereniging van Diëtisten


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten