Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 april 2013

Veiligheid van sous-vide maaltijden

Door: Angela

Instellingskeuken

De Engelse Voedsel- en Warenautoriteit (FSA) heeft een rapport uitgebracht over de veiligheid van sous-vide maaltijden. Dit Engelstalige rapport kan helpen bij de onderbouwing van een risicoanalyse voor voedingsverzorging in zorginstellingen.

Omdat vaak bereidingstemperaturen beneden 60°C worden gebruikt, zijn aan sous-vide bereiden een aantal risico’s verbonden. In de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en defensie is daarom een aparte paragraaf besteed aan sous-vide bereiden. Hierin staat dat het bedrijf zelf een risicoanalyse moet uitvoeren en dat er regelmatig moet worden bemonsterd op micro-organismen, zoals Listeria monocytogenes.

Bron: Voedingscentrum


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten