Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 november 2010

Vegetariërs maken meer visvetzuren aan

Door: Angela

Bronnen van visvetzuren en alfa-linoleenzuur

Mensen die geen vis eten, krijgen 57-80% minder omega 3 visvetzuren binnen. Toch is het gehalte aan EPA en DHA in hun bloed slechts 11-23% lager dan bij viseters. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 14.000 Europeanen.

Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat niet-viseters meer visvetzuren aanmaken uit plantaardig alfa-linoleenzuur. Goede bronnen van alfa-linoleenzuur zijn raapzaad-, lijnzaad-, sojaolie en walnoten. Sommige margarine bevat ook alfa-linoleenzuur en in vlees en groene bladgroenten zitten kleine hoeveelheden. 

Bron: American Journal of Clinical Nutrition


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten