Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 oktober 2012

Vanaf januari minder zout in brood

Door: Reina

Brood

De ministerraad heeft ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit waarmee het gehalte aan zout in brood wordt verlaagd. De verlaging van 2,1% naar 1,8% in de droge stof is een initiatief van de bakkerijsector zelf en gaat in per 1 januari 2013. De bakkerijbranche is daarna voornemens nog verdere stappen te zetten in de zoutreductie in brood.

Het kabinet is al tevreden met de verlaging naar 1,8% zout op meelbasis en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie dit voorbeeld te volgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen. Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat, overweegt het kabinet wettelijke normen.

Bron: Rijksoverheid

 

Gerelateerd nieuws: Nieuw keurmerk: de Bewuste Bakker

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten