Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
14 maart 2013

Training “Meer dan lekker in de super” gelanceerd

Door: Reina

poster Meer dan lekker in de super

Het Voedingscentrum en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) lanceren voor supermarktmedewerkers de online trainingsmodule “Meer dan lekker in de super”. Het doel is dat de supermarktmedewerkers na deze training klanten beter kunnen informeren en adviseren over duurzaamheid en gezondheid.

De training bestaat uit vier thema's: gezonde samenstelling, gezonde producten, gezond gewicht en duurzaamheid. Het thema “Gezonde samenstelling” gaat over de ingrediënten die bepalen of een product gezond of minder gezond is. De belangrijkste zijn vet, zout en vezels. Hoe weet je wat er allemaal in een product zit en hoe moet je een etiket lezen? In het thema “Gezonde producten” wordt ingezoomd op de gezondere producten: groente, fruit en vis. Hoe moet je bepaalde groenten klaarmaken of bewaren? Wanneer is een vis vers of fruit rijp? Ook de gezondheidslogo’s op verpakkingen komen aan de orde. Het thema “Gezond gewicht” geeft inzicht hoe de gezondere keuzes goed in het zicht te zetten en goed advies te geven zodat de klant op weg geholpen kan worden naar een gezond gewicht. In het thema “Duurzaamheid” komen dierenwelzijn, milieu en voedselverspilling uitgebreid aan de orde.

Deelnemers aan de training kunnen de thema's los van elkaar doorlopen; ieder thema wordt afgesloten met een examen. De training wordt aangeboden op de website supermarkt.nl.

Bron: CBL


Marjan Bergwerff, , 21 maart 2013:
Dat vind ik nou eens een positief bericht. Ik hoop wel dat de medewerkers van de supermarkten de trainingen ook daadwerkelijk gaan volgen.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten