Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 mei 2013

TNO toont gezondheidseffecten van groenten aan

Door: Angela

Groenten en fruit

Onderzoekers van TNO zijn er voor het eerst in geslaagd om subtiele gezondheidseffecten van groenten aan te tonen. Het onderzoek is gepubliceerd in Genes and Nutrition.

Veel groente eten is gezond, zo laat grootschalig epidemiologisch onderzoek zien. Maar hoe groenten precies beschermen en welke stoffen voor dit effect verantwoordelijk zijn, is nog niet bekend. Het onderzoek betrof een interventiestudie onder 30 mannen. De deelnemers aten gedurende 5 weken ofwel 50 gram ofwel 200 gram groenten per dag. Bloedmonsters en een stukje vetweefsel zijn onderzocht op de gehaltes aan een groot aantal biomarkers, metabolieten en genen. Met hulp van deze innovatieve nutrigenomics-aanpak zagen de onderzoekers dat de hoge groenteconsumptie gepaard ging met subtiele effecten op het energiemetabolisme, ontstekingsprocessen en de mate van oxidatieve stress in het lichaam.

Bron: TNO


G Engels, , 30 mei 2013:
Jammer dat niet weet welke stoffen voor dit effect nodig zijn. welke stoffen alleen dat het goed is oke.
G Engels, , 30 mei 2013:
Jammer dat niet weet welke stoffen voor dit effect nodig zijn. welke stoffen alleen dat het goed is oke.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten