Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 februari 2015

Techniek van ontkoken ei bruikbaar tegen kanker

Door: Karine

Gekookt ei

Een team van Australische en Amerikaanse wetenschappers is er in geslaagd om een ei te "ontkoken". Volgens de onderzoekers kan deze ontdekking van nut zijn bij de bestrijding van kanker. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in Chembiochem.

Bij het koken van een ei gaan de eiwitten stollen. Tot voor kort was het niet mogelijk dit proces om te keren, maar door toevoegen van ureum en het gebruik van een soort centrifuge konden de onderzoekers de eiwitten weer terugkrijgen in hun oorspronkelijke staat.

Dit proces kan worden ingezet bij de behandeling van kanker met behulp van antilichamen. Bij deze behandeling worden antilichamen gekoppeld aan kankercellen, waarna het immuunsysteem de kankercellen kan uitschakelen. Voor deze koppeling zijn echter vloeibare eiwitten nodig. Momenteel duurt het 4 dagen om vloeibare eiwitten te verkrijgen, maar met deze nieuwe techniek kan dit al binnen paar minuten.

Bron: Trouw


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten