Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
23 augustus 2016

Suikertaks tegen overgewicht Britse kinderen

Door: Angela

Suikertaks tegen overgewicht Britse kinderen

Het Verenigd Koninkrijk wil een suikertaks op frisdrank gaan invoeren om overgewicht bij kinderen tegen te gaan. De eventuele opbrengst komt ten goede aan maatregelen die bijvoorbeeld beweging en gezonde schoolontbijten stimuleren. Dat blijkt uit een plan van aanpak van de overheid van het Verenigd Koninkrijk.

Belangrijkste maatregel

In het Verenigd Koninkrijk heeft bijna 1 op de 3 kinderen tussen 2 en 15 jaar overgewicht of obesitas. Met het plan van aanpak wil de overheid dat aantal de komende 10 jaar significant verminderen. De suikertaks op frisdrank is de belangrijkste maatregel die de overheid wil invoeren met als doel fabrikanten te stimuleren de hoeveelheid suiker in hun producten te verminderen. Fabrikanten krijgen hiervoor 2 jaar de tijd en als het lukt, hoeven ze geen extra belasting te betalen.

Suikerverlaging in kinderproducten

Niet alleen de frisdrankindustrie moet minderen met suiker. Dat geldt ook voor fabrikanten van andere producten die kinderen regelmatig eten, zoals ontbijtgranen, yoghurt, koekjes, ijs en zoet beleg, al geldt hier vooralsnog geen suikertaks voor. De overheid streeft naar een 20% lagere suikerinname door kinderen in 2020 en een 5% verlaging in het eerste jaar.     

Meer beweging

Minimaal 1 uur beweging per dag voor kinderen is een ander streven in het plan van aanpak. Als het aan de overheid in het Verenigd Koninkrijk ligt, krijgt een kind op school minimaal een half uur beweging per dag en buiten school ook een half uur.

Bron: GOV.UK


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten