Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 april 2013

Sport en Bewegen programma’s succesvol

Door: Reina

Sport en bewegen in de buurt

Bijna alle sportprogramma’s die zijn ontwikkeld binnen “Sport en Bewegen in de Buurt” hebben hun vruchten afgeworpen: deelnemers blijven sporten. Met Sport en Bewegen in de Buurt wil de overheid een actieve leefstijl stimuleren.

In de pilotfase van september 2011 tot december 2012 zijn 8 laagdrempelige sportprogramma’s. ontwikkeld en getest door onder meer jeugd uit het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, ouders van jonge kinderen en 45-plussers. Van de 8 sportprogramma’s zijn er 7 eind 2012 opgenomen in de zogenoemde Menukaart Sportimpuls van Sport en Bewegen in de Buurt. Voorbeelden van deze succesvolle sportconceptenidem zijn: Run to The Start, WandelFit en de Zaalvoetbalacademie.

Uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) blijkt dat de deelnemers enthousiast zijn en graag verder willen met de sport. Door 3 van de programma’s lijken mensen daadwerkelijk meer te gaan bewegen. Door 4 van de programma’s worden deelnemers na afloop lid van een sportvereniging. De onderzochte sportprogramma’s blijken echter nauwelijks inactieve mensen te bereiken. De meeste programma deelnemers deden al voldoende aan lichaamsbeweging.

Om wel inactieven te bereiken, moeten de sportbonden hun programma’s doorontwikkelen en op de juiste plek, aan de juiste doelgroep, aan gaan bieden, zo adviseren de onderzoekers van NIVEL.

Bron: NIVEL


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten