Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 februari 2012

Scientific English

Door: Christian en Robert Hrdina

Scientific English

Ben jij een diëtist die wetenschappelijk onderzoek doet? Dan is het soms noodzakelijk om je bevindingen voor een groter publiek toegankelijk te maken of voor een internationaal gezelschap te presenteren. Maar helaas kan je beheersing van de Engelse taal je wel eens in de steek laten. In dat geval kan het boekje “Scientific English” een handig hulpmiddel zijn. Zeker als je voor het eerst een artikel in het Engels gaat schrijven of voor het eerst een presentatie gaat houden.

Veel voorkomende formuleringen en zinnen staan erin en alternatieven voor veel gebruikte uitdrukkingen en beschrijvingen. Zodat het iets anders formuleren je wellicht iets beter afgaat. Zo bevat het bijvoorbeeld meer dan 1.400 universeel toepasbare voorbeeldzinnen uit de geneeskunde, chemie, biologie en natuurkunde en 500 belangrijke begrippen voor wetenschappelijke publicaties en presentaties in het Engels. Deel 1 van het boek is gericht op schriftelijke publicaties en deel 2 op voordrachten. Heel praktisch zijn ook de voorbeeldbrieven, Nederlands-Engelse woordenlijst en de verschillen tussen Brits en Amerikaans Engels. (RB)

Scientific English voor medici en natuurwetenschappers, Christian en Robert Hrdina, Bohn Stafleu van Loghum, ISBN 9789031377824, 220 pagina’s, € 29,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten