Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 oktober 2011

Rotterdam zet gezondheidsmakelaars in

Door: Angela

rokende man met overgewicht

De gemeente Rotterdam gaat met een wijkgerichte aanpak de gezondheidstoestand van bewoners in achterstandswijken verbeteren. Zogenoemde gezondheidsmakelaars van de GGD besteden niet alleen aandacht aan meer bewegen en een gezond gewicht, maar ook aan werk, opleiding, huisvesting en leefomgeving.

Rotterdammers leven gemiddeld 1,5 jaar korter dan andere Nederlanders, zo bleek eerder uit een onderzoek van het Erasmus MC. Er zijn relatief meer rokers en de concentratie fijn stof in de lucht ligt hoger dan elders in het land. Verder spelen overgewicht, te weinig beweging en het lagere opleidings- en inkomensniveau een rol. Inmiddels zijn 3 gezondheidsmakelaars aangesteld binnen de GGD. De activiteiten die worden ontwikkeld, richten zich op het versterken van de eigen kracht van Rotterdammers en eventueel hun sociale omgeving.

Bron: GGD Nederland


L. Bergfelder, , 03 november 2011:
In Nijmegen werken al vier gezondheidsmakelaars in bepaalde wijken. Goed om wijkgericht te werken en zij signaleren de problemen in de wijk en kunnen andere professionals inschakelen. Het heeft tijd nodig maar alle kleine dingen die behaald worden, leveren op lange termijn gezondheidswinst!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten